PERSBERICHT - 2005-08-25

Brochure en website met winterbestemmingen in Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland

Steeds meer SkiLife bij Landal GreenParks

Een nieuw park in Oostenrijk en tal van winterse noviteiten en mogelijkheden voor wintervakanties op de Landal-parken in Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland worden overzichtelijk bijeengebracht in de nieuwe SkiLife wintersportbrochure van Landal GreenParks, die eind augustus verschijnt. Aan de SkiLife brochure is ook een website gekoppeld: www.landalskilife.nl, die vanaf vandaag, 25 augustus, live is.

We merken een toenemende belangstelling voor de wintersportmogelijkheden rondom onze parken in de Alpenlanden. Begin december openen we ons tweede park in Oostenrijk en er staan nog twee andere projecten op stapel. Ook zijn er plannen voor een park in Zwitserland, aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks. De parken in Oostenrijk en Tsjechië zijn geen traditionele bungalowparken, maar bestaan uit appartementen- en chalet-gebouwen.

Oostenrijk
Begin december opent Landal in de Oostenrijkse skiregio Lungau haar tweede appartementen- en chaletpark: Landal Katschberg. Het park ligt tegen een helling gebouwd, temidden van drie pistes van totaal 300 km en een hoogte tot 2220 meter. Het gebied is zeer geschikt voor families met kinderen en biedt o.a. een afgeschermd kinderski-land, met eigen piste, skischool, oefenpiste en funpark.

Landal Rehrenberg in Viehhofen, gelegen bij het skiparadijs Saalbach-Hinterglemm en grenzend aan het skigebied Zell am See/Kaprun, biedt met ingang van het komende winterseizoen 2005-2006 een eigen ski-afdaling die loopt tot aan de receptie van het park. Het skigebied omvat totaal ca. 200 km aan pistes en 160 km aan langlaufloipes. Voor ski-lustige kids is er een eigen kinderpiste direct achter het receptiegebouw en een kinderski-school.

Tsjechië
Tsjechië is ook als wintersportbestemming sterk in opkomst: het gebied Kramolin rondom Landal Marina Lipno is vooral geschikt voor de beginnende skiër en gezinnen met kleine kinderen. Recent zijn de faciliteiten uitgebreid met het eerste kinderskiland van Tsjechië: Fox Park. Naast de ski-, snowboard en langlaufmogelijkheden rondom het park, kan men schaatsen op het natuurijs van het Lipno-meer. Ook worden er trektochten op sneeuwrackets georganiseerd. De capaciteit van het park wordt uitgebreid met 60 nieuwe woningen / appartementen.

Duitsland
Dichter bij huis biedt Landal wintersportmogelijkheden in de Duitse Eifel (Landal Wirfttal) en Hunsrück (Landal Hochwald). Deze gebieden zijn weliswaar minder sneeuwzeker dan de traditionele wintersportgebieden en beschikken over minder skipistes, maar bieden daarentegen uitstekende langlauf- en wandelmogelijkheden.

Aan de wintersportbrochure, die 25 augustus verschijnt, is een speciale website gekoppeld: www.landalskilife.nl waar men terecht kan voor informatie en reserveringen.

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt deel uit van de Cendant Vacation Rental Group. Landal beheert en exploiteert ruim 50 bungalowparken in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk, met in totaal bijna. 10.000 vakantiebungalows en 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren
1,6 miljoen gasten ca. 8,1 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers. Landal heeft een marktaandeel (gastnachten) van 22% op de Nederlandse markt.

Noot voor de redactie (