Ingezonden persbericht


Persbericht

VLM Airlines verwelkomt miljoenste passagier op Rotterdam - London City route

Rotterdam, 25 augustus 2005 - Op Rotterdam Airport werd vandaag de miljoenste passagier welkom geheten op de route van Rotterdam naar London City. De vlucht van 10:00 uur stond geheel in het teken van deze mijlpaal.

VLM Airlines startte 11 jaar geleden de lijn Rotterdam - London City en het bedrijf is zich altijd bewust geweest van de potentieel die de route te bieden heeft. Tegenwoordig worden er 8 retourvluchten aangeboden tussen Rotterdam en London City waardoor zakelijke reizigers ruime keuze en flexibiliteit benutten als ze tussen deze twee steden reizen. In de eerste 6 maanden van dit jaar heeft VLM Airlines al 56.520 passagiers vervoerd op deze route, een toename van 16% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Met de vlucht VG 275 op 25 augustus 2005 is de magische grens van 1 miljoen passagiers op de route dus gepasseerd.

De miljoenste passagier, Rob van der Klei, werd welkom geheten door William Vet, Regional Manager van VLM Airlines in Nederland die hem namens de luchtvaartmaatschappij feliciteerde en een geschenk aanbood. "Ik ben bijzonder verheugd met het feit dat ik de miljoenste passagier ben op deze route, ik vlieg frequent met VLM Airlines naar het centrum van Londen, en het mooie is, ik ben met VLM Airlines sneller van mijn woonplaats Breda in het kantoor van Aon in Londen dan met de auto in het centrum van Amsterdam," aldus Rob van der Klei, Executive Account Director bij Aon Nederland, makelaar en adviseur in assurantiën.

Zakelijk georiënteerde luchthavens
Zowel Rotterdam Airport als London City Airport zijn goede voorbeelden van tijdefficiënte, snelle en zakelijk georiënteerde luchthavens waar VLM Airlines op vliegt. Beide luchthavens bieden ruime parkeergelegenheid en korte check-in tijden (20 minuten op Rotterdam Airport en 15 minuten op London City Airport). De filosofie van VLM Airlines is gericht op het aanbieden van lijnvluchten tussen luchthavens als Rotterdam Airport en London City Airport die door de korte afstand vanaf de stad, de goede bereikbaarheid en het gemak de veelal zakelijke reizigers een goede service bieden.

Dhr. R.H.J. Wondolleck, Directeur van Rotterdam Airport: "Vanaf de eerste vlucht van VLM Airlines van Rotterdam naar London City hing er al succes in de lucht. VLM Airlines heeft dan ook een substantiële bijdrage geleverd aan de snelle ontwikkeling van Rotterdam Airport en aan het imago van deze eersteklas luchthaven. Ondernemerschap, uitmuntende service en een zeer hoge punctualiteit hebben tot het huidige resultaat geleid. Rotterdam Airport is dan ook trots om een belangrijke partner te zijn van zo'n succesvolle luchtvaartmaatschappij."

Beeldmateriaal

Grote versies en ander beeldmateriaal is te downloaden op: http://www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=45

Over VLM Airlines
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Liverpool, Luxemburg, Manchester en Jersey met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg. Vanuit Brussel worden er vluchten aangeboden naar Southampton. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2004 voor de zevende keer op rij winst en heeft 370 personen in dienst. Op de vaste vluchten van VLM Airlines nam het aantal passagiers tussen 2003 en 2004 met 31 % toe tot 554.000.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com



Ingezonden persbericht