Ingezonden persbericht


BakBone levert Write-Once-Read-Many-bescherming voor tape aan Sun Microsystems

Samenwerking leidt tot betaalbare databeschermingsoplossing die voldoet aan regelgeving

Ermelo, 25 augustus 2005 - BakBone Software, leverancier van databeschermingsoplossingen, en Sun Microsystems gaan samen een complete en flexibele archiveringsoplossing leveren die voldoet aan de toenemende hoeveelheid wet- en regelgeving. De combinatie van BakBone NetVault-mogelijkheden, zoals Write-Once-Read-Many-tapebackup (WORM), en het complete Sun StorEdge 5310 Compliance Archiving System, biedt klanten de flexibiliteit om zowel op tape als op disk, of een combinatie van beide, te archiveren. De ontwikkeling van WORM- tapebackup voor Network Attached Storage (NAS) door BakBone betekent dat gearchiveerde data altijd snel en gegarandeerd onveranderd is op te roepen, ongeacht of het archief op tape of disk staat.

"Het voldoen aan wet- en regelgeving voor het beheer en de opslaggegevens kost veel geld, maar de financiële consequenties van het niet voldoen aan deze regels kan funest zijn. Door onze samenwerking met Sun, spelen we in op de compliance-behoeften en bieden we een economisch verantwoord en krachtig alternatief voor de huidige oplossingen die eisen dat bedrijven alles vervangen", aldus Andrew Bowles, Director OEM Alliances bij BakBone.

De oplossing is zeer geschikt voor bedrijven die moeten voldoen aan Sarbanes-Oxley of opereren in sterk gereguleerde sectoren als life sciences, verzekeringen of financiële dienstverlening. Het gezamenlijke aanbod speelt in op de snelle toename van elektronische content en het toenemend aantal regels rondom het bewaren en beschermen van data.

Het Sun StorEdge 5310 Compliance Archiving System is beschikbaar via Sun Storage Elite iForce-partners. Kijk voor meer informatie op: www.sun.com/storage/solutions/content_compliance/

BakBone Software
BakBone is een vooraanstaand leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert software voor backup, restore en disaster recovery voor omgevingen met netwerk-storage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en MKB-organisaties. BakBone is in 2000 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners, resellers en solution providers.

Ingezonden persbericht