1e persbericht van donderdag 25 augustus 2005

Eindhoven 25-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven / Helmond: Drie hardrijders moeten rijbewijs inleveren

De politie heeft woensdagavond met de videosurveillancewagen maar liefst drie hardrijders betrapt in Eindhoven en Helmond die hun rijbewijs in moesten leveren. Op de Eisenhowerlaan in Eindhoven reed rond 20.20 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond met een snelheid van 111 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden. Ook op de A270 in Helmond heeft de politie woensdagavond rond 22.30 uur met de videosurveillancewagen een 36-jarige automobilist uit Helmond betrapt die veel te hard reed. De man reed met een snelheid van 171 km/u over de A270 waar maximaal 120 gereden mag worden. Rond 22.50 uur werd op de Professor Dr Dorgelolaan in Eindhoven een 35-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt toen hij met een snelheid van 126 km/u over deze weg reed. Hier mag maximaal 50 km/u gereden worden.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandelen vader

In zijn woning in Woensel Noord is woensdag rond 17.15 uur een 27-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 57-jarige vader te hebben mishandeld. Hij sloeg zijn vader in het gezicht. Zij vader liep daarbij een gebroken neus op. De zoon is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte met gestolen bromfiets aangehouden

Op de Insulindelaan is woensdag rond 23.30 uur een 17-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De politie zag de man op een bromfiets rijden die tussen 2 en 3 juni werd gestolen uit een tuin van een woning aan de Broekstraat. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Man gewond bij ongeval

Op de Jacob van Maerlantlaan is donderdag rond 0.40 uur een 27-jarige man uit Eindhoven gewond geraakt. Getuigen zagen de man op de grond liggen bij een bromfiets en alarmeerden de politie. Vermoedelijk is de man op zijn bromfiets tegen een lantaarnpaal gereden. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Politie houdt man aan voor vernieling

Op de Maaslaan is woensdagavond rond 23.00 uur een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij zou de ruit van een leegstaande woning hebben vernield. De man is meegenomen naar het bureau.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Uithoornseweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Weggenomen werden portemonnee en een sleutel. In de portemonnee zaten ongeveer 250 euro en enkele pasjes. De dader kwam binnen door een bovenlicht van een achterdeur open te breken.

Best: Verkoper uit auto geduwd tijdens proefrit

Op de capoolparkeerplaats bij de Erica is woensdag tussen 19.30 en 19.45 uur een 21-jarige verkoper uit Zeist uit de auto geduwd tijdens een proefrit. De verkoper was samen met de koper een ritje gaan maken, toen de koper aangaf een verdacht geluid te horen aan de auto. Hierop zijn beiden uit het voertuig gestapt op de carpoolplaats. Toen de verkoper weer in wilde stappen duwde de man hem uit de auto en reed met het voertuig weg. Het gaat om een zilvergrijze Audi A4 met het Duitse kenteken AC-954C.

Geldrop: Verdachte diefstal brandstof aangehouden

Op een parkeerplaats langs de A67 is donderdag rond 0.55 uur een 55-jarige man uit Antwerpen (B) aangehouden. Hij zou geprobeerd hebben brandstof uit een geparkeerde vrachtauto te stelen. In zijn auto trof de politie enkele jerrycans aan. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Run 5400 is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een etalageruit werd ingeslagen en weggenomen werd een autoradio / DVD-speler.

Veldhoven: Man aangehouden voor huiselijk geweld

In zijn woning is donderdag rond 1.20 uur een 51-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 47-jarige echtgenote te hebben mishandeld. Eerder die dag gooide hij een bierfles naar zijn vrouw en bedreigde haar. Bij zijn aanhouding door de politie verzette de man zich hevig. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.