Vodafone met Big Brother op mobiel

Vodafone

http://www.vodafone.nl

Maastricht, 25 augustus 2005 - Vodafone klanten kunnen de verrichtingen van de bewoners in het Big Brother huis al bekijken op hun Vodafone live! UMTS telefoon, vier dagen voordat de eerste aflevering zondagavond op televisie te zien is. Bovendien kunnen Vodafone live! UMTS klanten vanaf vandaag iedere minuut van de dag, 24 uur per dag, 7 dagen per week, via hun mobiele telefoon volgen wat er in het Big Brother huis gebeurt via live beelden van vaste camera's die op strategische plekken in het huis staan opgesteld. Het is de eerste keer dat het populaire televisie programma Big Brother via de mobiele telefoon te bekijken is.

Vodafone biedt klanten naast de 24 uur live opnames ook dagelijkse samenvattingen en hoogtepunten aan van de ontwikkelingen in het huis die op ieder moment mobiel te bekijken zijn. In de komende weken voegt Vodafone aan dit aanbod ook Big Brother geluidsfragmenten en mobiele Big Brother games toe via Vodafone live! Realtones en Games. Voor tien minuten kijken naar Big Brother betalen Vodafone klanten op dit moment slechts 50 Eurocent.

Met deze samenwerking zetten Endemol, Talpa en Vodafone wederom een stap in het cross-mediaal aanbieden van TV formats. Eerder sloot Vodafone als eerste operator in Nederland een overeenkomst met Talpa om de televisieprogramma's vanaf de aanvang van de nieuwe zender ook direct op mobiel aan te bieden. Vodafone klanten kunnen op dit moment kiezen uit meer dan 20 televisie programma's en kanalen, waaronder het NOS Journaal, RTL Nieuws en CNN, Eurosport, MTV en 2GOTV.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 165 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 14 landen.

Talpa Media Holding

Talpa TV is onderdeel van Talpa Media Holding. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken, en het Nederlandse televisiestation Talpa. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee takken, waarvan Talpa Media er een is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.

Endemol Nederland

Endemol is een dochtermaatschappij van Endemol. Endemol Nederland bv is de belangrijkste ontwikkelaar en producent van creatieve en marktgestuurde entertainment in Nederland, gericht op content voor televisie en interactieve netwerken. Sinds de zomer van 2000 maakt Endemol deel uit van het Spaanse concern Telefónica: de grootste leverancier van telecom- en internetdiensten in de Spaans-en Portugeestalige wereld.