Ingezonden persbericht


Persbericht

FileNet biedt geïntegreerd storage- en contentbeheer met intelligente functionaliteit voor information lifecycle management

Amstelveen, 25 augustus 2005 - - FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), marktleider op het gebied van Enterprise Content en Business Process Management-oplossingen, komt met Active Storage and Retrieval Services (ASAR) voor het FileNet P8 Enterprise Content Management platform versie 3.5. Organisaties kunnen hiermee op een efficiënte manier hun content beheren en migreren naar data-opslagplatforms. Dit betekent dat integratie met opslagtechnologieën van toonaangevende leveranciers, zoals EMC, HP, Hitachi, IBM en Network Appliances, nu mogelijk is. ASAR is een belangrijk onderdeel van FileNet's strategie klanten een intelligente benadering van Information Lifecycle Management te bieden.

Gebruikers krijgen een raamwerk aangeboden voor dynamisch en intelligent contentbeheer tijdens de gehele content-, proces- en opslagcyclus. Het integreert met ieder opslagmedium, ongeacht technologie of leveranciersplatform. Organisaties kunnen opslagapparatuur in kaart brengen via 'policy-based' beheer op basis van de totale waarde én de context van de content. Die worden bepaald door verschillende factoren: het soort content, hoe oud de content is, het gerelateerde bedrijfsproces, de status van de content, gebruikersgewoonten, business eisen en vereisten ten aanzien van compliance en regelgeving (zoals behoud, toegang, beveiliging, verwijdering). Het is mogelijk content automatisch te verplaatsen naar het opslagmedium met de minste kosten voor het specifieke business gebruik - gebaseerd op de context en waarde van die content op termijn.

FileNet P8 Active Storage and Retrieval Services
FileNet P8 ASAR bevindt zich in de Data Services laag van het P8 platform en integreert met de Storage Infrastructure laag. ASAR bestaat uit een Storage Policy Object, waardoor FileNet lifecycle data tussen vaste en niet-vaste content opslagplaatsen (bijvoorbeeld NetApp Snaplock beveiligde opslag) kan verplaatsen. Een 'event action step' processor zorgt ervoor dat gebeurtenissen die aan datamigratie zijn gerelateerd systematisch en automatisch worden afgehandeld. Een relevant event kan zijn dat een klantaccount inactief wordt voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld voor een jaar). Informatie met betrekking tot die klant kan dan worden verplaatst naar een langere-termijn opslagmedium. De FileNet P8 ASAR oplossing biedt ook een BPM-functionaliteit waarmee gebruikers binnen geautomatiseerde processen een stap kunnen programmeren die, indien nodig, data verplaatst van het ene naar het andere opslagmedium. Er kan binnen iedere procestransactie een stap worden toegevoegd zodat, als aan bepaalde criteria wordt voldaan, een document wordt aangemeld als een record. Het proces zet het document in beveiligde opslagmedia overeenkomstig met specifieke compliance mandaten.

ASAR biedt een open applicatie-interface om elke opslagapparaat in kaart te brengen, evenals gespecialiseerde connectors voor NetApp en Hitachi, waardoor nauwgezette integratie met NetApp en HDS opslagapparatuur mogelijk is.

Deze benadering van content management stelt bedrijven in staat hun content efficiënt en (kosten)effectief op te slaan en te archiveren, alsmede processen te optimaliseren. Organisaties kunnen hierdoor nog beter beslissingen nemen en tegemoetkomen aan service level agreements en aan eisen ten aanzien van regelgeving en compliance. FileNet's rol in het beheren van content en processen binnen organisaties is van toegevoegde waarde voor opslag- en compliance-initiatieven. FileNet beheert de complete cyclus van content - van creatie tot archivering en vernietiging - inclusief de metadata die de relevante context van content levert. De BPM-functionaliteit van FileNet maakt niet alleen de levensloop van content inzichtelijk, maar ook de processen waarmee de content wordt geassocieerd en waarin het wordt gebruikt. Deze inzichtelijkheid is een belangrijk component van het algehele Information Lifecycle Management. FileNet ondersteunt industrieleidende multi-leveranciers en meerdere opslagplatforms, waardoor organisaties kunnen kiezen voor de opslaginfrastructuur die het best voldoet aan hun eisen. FileNet is de enige ECM-leverancier die ondersteuning kan bieden voor heterogene opslagplatforms.

FileNet BV - Bouwerij 34-36, 1185 XX Amstelveen
Tel.: 020 543 1345, fax: 020 543 1363, internet: www.filenet.com

Over FileNet BV
FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) ondersteunt met haar Enterprise Content Management (ECM) oplossingen organisaties bij het nemen van snellere en betere beslissingen door essentiële bedrijfscontent en -processen te beheren, te automatiseren en te stroomlijnen. Organisaties kunnen hierdoor concurrentievoordeel behalen én behouden en beschikken tevens over de connectiviteit die vereist is voor een optimaal bedrijfskritisch besluitvormingsproces. De uitgebreide mogelijkheden van de FileNet-producten zijn te integreren met bestaande informatiesystemen en bieden rendabele oplossingen om alledaagse business problemen aan te pakken. Sinds de oprichting van FileNet in 1982 hebben meer dan 4.000 organisaties, waaronder ruim driekwart van de Fortune 100-bedrijven, FileNet-oplossingen ingezet om 'mission critical' content en processen optimaal te beheren. Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. De organisatie levert haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen via de eigen wereldwijde sales-, service- en supportorganisaties en tevens via het FileNet ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.
---

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Margienke Bos of Gerline van Wijnen
Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: margienke/gerline@influx-pr.com (Ref: 1705)

Safe Harbor Statement under the Private Securities Litigation Reform Act of 1995: This release may contain forward-looking statements that involve risks and uncertainties, including statements related to the performance of FileNet's products, and the benefits that may be realized from use of FileNet Records Manager. Words such as "anticipates," "expects," "intends," "plans," "believes," "may," "will" and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. Among the important factors that could cause actual results to differ materially from those in the forward-looking statements are possible difficulties encountered in implementing and ensuring organizational adoption of FileNet's products, FileNet's ability to develop, complete, introduce, market, distribute and gain market acceptance for its products and technologies in a timely manner; announcements of technological innovations, new products or product enhancements by FileNet or its competitors; general market conditions; and other factors detailed in the FileNet's filings with the Securities and Exchange Commission, including its recent filings on Forms 10-K and 10-Q. Note to editors: FileNet and ValueNet are registered trademarks of FileNet Corporation. All other company or product names referenced in this release may be trademarks or registered trademarks of their respective owners.