Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 34

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunningen verleend voor: - Stobbeweg 14: 3 sparren en 1 grove den, - Parallelweg 26-12: 6 grove dennen.

Deze besluiten liggen voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 6 oktober kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.
Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 142.

Inspraak Harderhout II

De gemeente is van plan het zuidoostelijke deel van de wijk Drielanden, genaamd Harderhout II, te ontwikkelen. Daartoe is de Nota Beleidsvoornemen Harderhout II opgesteld. In deze nota zijn de uitgangspunten verwoord die de gemeente wil hanteren bij het opstellen van het uitwerkingsplan voor de wijk. Het betreffende gebied wordt begrensd door de Waterplassteeg, de Groene Zoomweg en de Horsterhout, zijnde de ontsluitingsweg naar het centrum van Drielanden.

In het kader van de inspraakprocedure is de Nota Beleidsvoornemen Harderhout II met ingang van 26 augustus gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de stadswinkel in het stadhuis en via www.harderwijk.nl. Tijdens deze termijn kan iedereen schriftelijk een inspraakreactie richten aan burgemeester en wethouders. Desgewenst kan ook worden volstaan met een mondelinge inspraakreactie. Informatie: gemeentelijke projectleider Harderhout II T. Ferwerda, tel. 411153.

Makelaarskantoor Verkeersweg 5

Burgemeester en wethouders hebben vrijstelling, onder voorwaarden, verleend om het pand aan de Verkeersweg 5 in zijn geheel te gebruiken als makelaarskantoor. Momenteel wordt de begane grond al gebruikt als makelaarskantoor. Binnen de huidige bestemming is het niet mogelijk het gehele pand als makelaarskantoor te gebruiken. De vrijstelling is gebaseerd op artikel 19, lid 2, Wet op de Ruimtelijke Ordening. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na bekendmaking (d.d. 18 augustus 2005) een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Wie een bezwaarschrift indient, kan tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel 411 352.

Milieumelding Shell Newtonweg

Bij de gemeente is een melding van verandering van de inrichting op grond van de Wet milieubeheer ingediend door Shell Nederland Verkoopmaatschappij BV voor de vestiging Newtonweg 2 voor het omschakelen op V-power diesel. De melding kan tot en met 29 september worden ingezien in de stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Bezwaar kan bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Tegelijkertijd kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Raad van State.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Couperuslaan 99: uitbreiden woning - Klooster 15: dakkapel en wijziging gevel - Schippersmeen 113: uitbreiden woning - Schippersmeen 115: uitbreiden woning

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Muziekland IV fase 1 en 2: opties - Wethouder Jansenlaan 90: tijdelijke units ziekenhuis - Operettedreef 74: woning - Operettedreef 64: woning

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Burgemeester de Meesterstraat 11: deel bedrijfspand - Zuiderzeestraatweg 58: 3 schuren en zomerhuisje Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

(Ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Gruttomeen 13: dakkapel - Donkerstraat 52: zonnescherm - Frisialaan 37: overkapping - Zeggemeen 56: tuinhuisje - Kampenmeen 15: dakkapel - Reviusstraat 9: afdak en uitbreiden woning

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Sonnevancklaan 2: interne verbouwing - Hondegatstraat 9: hekwerk - Molenweg 32: herplaatsen bijgebouw Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen: Ter inzage van 25 augustus t/m 8 september: - De Sypel 11: aanbouw woonwagen (art. 15 WRO) Ter inzage van 25 augustus t/m 22 september - Lorentzstraat 31: reclamezuil en 3 vlaggenmasten (Art. 19 lid 2 en 3)
Ter inzage van: 25 augustus t/m 6 oktober: - Stationslaan 115 (app.9, 10, 16, 18 en 19): balkonbeglazing - Salentijnerhout 22: garage/berging

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens deze termijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.Degenen die geen gebruik maken van de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen, kunnen nadat het besluit is genomen, geen verdere rechtsmiddelen meer aanwenden (geen bezwaar c.q. beroep meer mogelijk). Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.