Ingezonden persbericht


Amsterdam, 25 augustus 2005

PERSBERICHT

Opening Night nieuwe productie TA

Komend seizoen (05/06) neemt de productie Opening Night de plaats in van Husbands, beide zijn films van de Amerikaanse regisseur John Cassavetes. De regie van Opening Night (1977) ligt in handen van Ivo van Hove, scenografie is van Jan Versweyveld. De rechten voor Husbands zijn door de erven niet vrijgegeven, daarentegen wel voor Opening Night. Opening Night is een gezamenlijke productie van TA en NTGent, de eerste van een serie grootschalige coproducties die de komende jaren door ondermeer Ivo van Hove, Johan Simons en Christoph Marthaler worden geregisseerd. Opening Night speelt enkel in Amsterdam (première 2 april 06), Gent en Rotterdam. De cast bestaat uit acteurs van Toneelgroep Amsterdam en NTGent, waaronder Elsie de Brauw, Jacob Derwig, Hadewych Minis, Chris Nietvelt, Fedja van Huêt en Steven van Watermeulen.

Opening Night wordt in Nederland voor het eerst opgevoerd, de vertaling is van Sam Bogaerts. Korte synopsis: de gevierde actrice Myrtle Gordon worstelt met haar leeftijd. Ze is doodsbang om ouder te worden en drinkt om de wanhoop te bezweren. Tijdens een serie try-outs in de provincie gaat ze door een hel van twijfel, angst en eenzaamheid. Maar ze vecht terug en zegeviert over haar verloren jeugd. Voor John Cassavetes was ouder worden een issue: 'Je hebt er altijd jong uitgezien. Plotseling ben je 48. Je staat voor de spiegel en zegt tegen jezelf: wat is dit voor een rampzalig gezicht? Wie heeft er nu zo'n gezicht'.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en het aanvragen van interviews, kan contact worden opgenomen met Renée Jongejan (hoofd marketing en publiciteit, Toneelgroep Amsterdam). T: (020) 531 84 84, F (020) 531 84 85, reneejongejan@toneelgroepamsterdam.nl. Prinsengracht 437, 1016 HM Amsterdam.


---- --