Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 augustus 2005


Doetinchem - Snorfietser onderuit


Een 76-jarige man uit Doetinchem is woensdagmorgen (24/8) met zijn snorfiets onderuit gegaan. De man wilde rond 11.55 uur vanaf de IJsselkade rechtsaf de Prinsenhof inrijden. Hij schrok van een tegemoet komende auto, remde af en ging vervolgens onderuit. Eerste hulp werd verleend door de parkeerpolitie. De man had klachten aan schouder en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aalten - Lichte verwondingen na ernstige aanrijding


Een 43-jarige automobiliste uit Ziewent en een 39-jarige automobiliste uit Lievelde raakten woensdagmiddag licht gewond na een aanrijding. De aanrijding vond plaats omstreeks 17.50 uur op de kruising Zilverbekendijk / Boterdijk. De Zieuwentse gaf geen voorrang aan de Lieveldse. Ten gevolge van aanrijding reed de Ziewentse de sloot in, sloeg vervolgens met haar auto in de lengterichting over de kop waarbij takken op 2,5 meter hoogte uit de bomen getrokken werden. De vrouw moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden, omdat de auto op de kop bleef liggen. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat zij slechts lichte verwondingen had. De bestuurster uit Lievelde liep geen verwondingen op. Beiden auto's raakten totaal beschadigd. De beide bestuursters hebben erg veel geluk gehad en liepen slechts lichte verwondingen op, mede dank zij de in werking getreden airbags.


Beek - Diefstal uit camper


Een 46-jarige Silvoldenaar heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn camper. De man had de camper dinsdag rond 18.00 uur geparkeerd op de parkeerplaats in het bos bij de Berkenlaan. Bij terugkomst bleek dat er was ingebroken in de camper, er was een portier geforceerd. Weggenomen werd een navigatieset.


Didam - Brand in schuur


In een schuur bij een woning aan de Julianastraat was woensdagmorgen brand ontstaan. Een buurtman zag rond 07.20 uur de vlammen uit de schuur komen. Hij waarschuwde direct de buren en de brandweer. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting.


Winterswijk - Drugs gevonden bij verkeerscontrole


Een 22-jarige Winterswijker en een 23-jarige man uit Dinxperlo werden afgelopen nacht (25/8) aangehouden. Tijdens een controle aan de Industrieweg roken agenten een sterke wietlucht in de auto. Op vordering van de politie werden hierop de in de auto aanwezige drugs, 9 XTC-tabletten en 5,5 gram speed, aan de politie overhandigd. Het tweetal werd aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces verbaal op.


Doetinchem - Openbare dronkenschap


Agenten hebben woensdagmiddag (24/8) een 52-jarige Doetinchemmer aangehouden. De man viel in de buurt van de Houtsmastraat in beschonken toestand mensen lastig. Tevens was de man op een geparkeerde auto gaan staan en had hierdoor schade veroorzaakt. De man werd overgebracht naar het politie en kon met een boete op zak weer naar huis.


Lichtenvoorde - 80 bestuurders te hard


Agenten hebben woensdagmiddag (24/8) bij een controle op de Lievelderweg 80 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 577 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km. Er is hier 50 km toegestaan. De bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58



---- --