Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 25 augustus

Alkmaar 25-08-2005 - 15.00 uur

Snelheidscontroles

Wervershoof, woensdag 24 augustus 2005.

Woensdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Onderdijk op een gedeelte met een snelheidsbeperking van 50 km/u. Er passeerden in totaal 127 voertuigen de meetopstelling. In zes gevallen bleek er sprake van een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Medemblik, woensdag 24 augustus 2005.

Woensdagmiddag werd een controle gehouden op de Markerwaardweg. Terplaatse geldt een snelheidsbeperking van 80 km/u. Er passeerden 580 voertuigen het meetpunt. Van deze voertuigen reden er 63 te snel. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Twee meisjes aangehouden na mishandeling en diefstal met geweld.

Alkmaar, woensdag 24 augustus 2005.

Twee meisjes van 17 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard en Alkmaar zijn woensdagavond aangehouden. Zij worden er van verdacht woensdagmiddag te hebben ingebroken in een appartement aan de Kennemerstraatweg en de bewoonster te hebben mishandeld. De bewoonster, een 16-jarige meisje, betrapte de twee op heterdaad. Zij waren met een valse sleutel in het appartement gekomen. Er ontstond een vechtpartij waarbij het 16-jarige meisje werd geschopt en geslagen. Toen zij naar buiten vluchtte renden haar belagers haar achterna en gingen door met hun mishandeling. Vervolgens grepen zij de tas van het slachtoffer en renden weg. De twee verdachten meldden zich in het begin van de avond aan het politiebureau waar zij werden aangehouden. De twee zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Verkeerscontroles

Grootebroek/Medemblik

Op de Stede Broecweg en de Burg. Stuifbergenlaan in Grootebroek en de Almereweg in Medemblik werden woensdagmiddag verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 44 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder veiligheidsgordel. Zes bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u terwijl op beide wegen een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Bromfietser gewond na aanrijding.

Stompetoren, woensdag 24 augustus 2005.

Woensdagmiddag raakte een 27-jarige bromfietser uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de kruising van de Noordervaart met de Dr. Heringastraat. De bromfietser reed over de Noordervaart. Ter hoogte van de kruising wilde hij een voor hem rijdende fietser inhalen. Deze sloeg plotseling linksaf zonder daarbij richting aan te geven. De bromfietser maakte een uitwijkmanoeuvre en kwam hierbij ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Man aangehouden na tonen geslachtsdeel.

Hoorn, woensdag 24 augustus 2005.

Woensdag aan het eind van de middag werd een 44-jarige man uit Wognum aangehouden in het park Risdammerhout. De man wordt er van verdacht dat hij kort voor zijn aanhouding zijn geslachtsdeel toonde aan de 24-jarige vrouw die door het fietste. Zij meldde het voorval aan de politie die vervolgens de man aan kon houden. Hij is later op de avond, na te zijn gehoord weer in vrijheid gesteld. De man bekende het feit gepleegd te hebben.

Rijden onder invloed van alcohol.

Den Helder, donderdag 25 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Winschoten aangehouden op de Hoofdgracht. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 475 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Alkmaar, donderdag 25 augustus 2005.

Donderdagmorgen werd een 49-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op het Hooftplein. Kort daarvoor zagen surveillerende agenten dat de man een rood verkeerslicht negeerde op de Bierkade in Alkmaar. Om hem hiervoor te bekeuren werd hij staande gehouden. Daarbij roken de agenten een alcohollucht en lieten de bestuurder blazen. Hij blies 415 ug/l., bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Gewonden bij vechtpartij

Den Helder, donderdag 25 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag raakten twee personen gewond bij een vechtpartij in/bij een horecabedrijf aan de Binnenhaven. Eén van de vechterbazen moest worden opgenomen in het ziekenhuis, twee anderen werden aangehouden.

De gewaarschuwde politie trof één van de mannen, een 30-jarige man uit Hippolytushoef, liggend op straat aan. Hij was niet aanspreekbaar. Personen in het horecabedrijf konden niet vertellen wat er aan de hand was geweest. Een getuige had het kenteken van een personenauto opgenomen waarin de andere betrokkenen van de vechtpartij waren weggereden. Deze auto werd aangetroffen op de Beatrixstraat. Bij de auto werd een 36-jarige man uit Den Helder aangetroffen die verklaarde betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij. Hij is aangehouden. Een derde betrokkene, een 48-jarige Alkmaarder, werd aangetroffen in een woning aan de Cronjéstraat waar hij werd aangehouden. Deze verdachte was gewond geraakt aan zijn gezicht. Hij is behandeld in het ziekenhuis waarna ook hij werd aangehouden. De 30-jarige man uit Hippolytushoef is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Den Helder. Tot op heden is niet bekend wat de aanleiding is geweest van de vechtpartij en wat er precies is voorgevallen. Alle betrokkenen verkeerde onder invloed van alcohol.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld.

Venhuizen, donderdag 25 augustus 2005.

Donderdagmorgen is een 49-jarige man uit Venhuizen aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht kort voor zijn aanhouding zijn echtgenote te hebben mishandeld door haar onder andere in het gezicht te slaan. De man is voor verder onderzoek ingesloten.