Gemeente Stein


Regiogemeenten stellen Mr. Ed Meijer-prijs beschikbaar 25-08-2005

De besturen van de regiogemeenten Beek, Schinnen, Stein en Sittard-Geleen hebben in juni 2004 de Mr. Ed Meijer-prijs ingesteld. Deze tweejaarlijkse prijs wordt in december dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Oproep
De jury roept inwoners van de regiogemeenten op om kandidaten voor de eerste Mr. Ed Meijer-prijs voor te dragen. Dit kan tot uiterlijk 1 november 2005 bij de heer R. Spit, secretaris van de jury via tel. 046-4787451 of e-mail r.spit@regiobureau.nl .

Samenwerking
De prijs gaat naar een persoon, instelling of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor samenwerking tussen instellingen of organisaties in de Westelijke Mijnstreek. Deze samenwerking moet betrekking hebben op economie, bereikbaarheid, veiligheid, leefbaarheid of recreatie & toerisme. Derde voorwaarde is dat de samenwerking van belang is voor de regio Westelijke Mijnstreek of Zuid-Limburg.

Prijs
De prijs bestaat uit een bronzen beeld als wisselprijs, voorstellende samenwerking, een replica van het hiervoor bedoelde bronzen beeld en een oorkonde.