Gemeente Tilburg

05450BO

Datum
25 augustus 2005

Herziening bestemmingsplan Cenakel

Zienswijzen indienen van 26 augustus tot en met 6 oktober 2005

Het ontwerpbestemmingsplan "Het Leijpark, Cenakel, partiele herziening" heeft van 1 juli tot en met 28 juli 2005 ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Door een wijziging van de Algemene Wet Bestuursrecht moeten ontwerpbestemmingsplannen echter zes weken ter inzage liggen en kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingediend. Om die reden wordt het ontwerpbestemmingsplan "Het Leijpark, Cenakel, partiële herziening" opnieuw ter inzage gelegd van 26 augustus tot en met 6 oktober 2005.

Herziening bestemmingsplan

De kapel van het Cenakel, gelegen op de hoek Kempenbaan / Ringbaan Zuid, mag volgens het geldende bestemmingsplan alleen gebruikt worden voor culturele doeleinden. In het verleden is geconstateerd dat de kapel ook voor andere doeleinden gebruikt werd. Het college heeft tegen deze ongewenste situatie op willen treden, maar de rechtbank in Breda heeft de gemeente in het ongelijk gesteld. In het bestemmingsplan is namelijk geen verbod opgenomen voor het in gebruik geven van de kapel voor andere doeleinden dan culturele doeleinden. Het college heeft daarom besloten het bestemmingsplan te herzien en daarbij ook het in gebruik geven van de kapel voor andere doeleinden dan culturele doeleinden te verbieden.

Bestemmingsplan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan "Het Leijpark, Cenakel, partiële herziening" ligt vanaf vrijdag 26 augustus tot en met donderdag 6 oktober 2005 ter visie bij de balie Bouwen en Wonen én in het Gemeentelijk Informatiecentrum, beide gehuisvest in Stadswinkel Centrum (Stadhuisplein 128, ingang naast Paleis): op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag van 13.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur

Zienswijzen indienen

Zienswijzen op het ontwerpplan kunt u gedurende genoemde termijn schriftelijk indienen bij de Raad van de gemeente Tilburg, Postbus 717, 5000 AS Tilburg onder vermelding van 'zienswijzen bestemmingsplanherziening Cenakel'. Degene die reeds een zienswijze heeft ingediend hoeft deze niet opnieuw kenbaar te maken.

In een speciale vergadering van de raadscommissie Fysiek (naar verwachting op woensdag 26 oktober aanstaande) kan men de ingediende zienswijzen mondeling toelichten. De raad zal bij de vaststelling van het bestemmingsplan ook een besluit nemen over de ingediende zienswijzen.

Meer informatie
Hebt u vragen of wilt u mondeling zienswijzen indienen dan kunt u contact opnemen met Rens Wilbers van de afdeling Ruimtelijke Ordening, telefoonnummer 013 542 88 73 of email rens.wilbers@tilburg.nl.


---- --