Gemeente Berkel en Rodenrijs

Algemeen nieuws

P+R terrein bij Spoorhaven steeds dichterbij
Op dinsdag 23 augustus werd de koopovereenkomst ondertekend tussen de gemeente en Maasstroom III CV voor de grond waarop het P+R terrein bij bedrijventerrein Spoorhaven kan worden aangelegd. Met de aanleg wordt in 2006 begonnen. De ondertekening vond plaats op het gemeentehuis in aanwezigheid van burgemeester De Goeij, de wethouders Van Bekkum en Cnossen en enkele afgevaardigden van de betrokken partijen.

Meer parkeerplaatsen
De overeenkomst heeft een lokaal en regionaal belang. Lokaal betekent dit dat door de aanleg van het P+R terrein het aantal parkeerplaatsen bij halte Rodenrijs (van RandstadRail) met 135 plaatsen zal worden uitgebreid en treinreizigers daar kunnen parkeren. Dit brengt het totale aantal parkeerplaatsen in het gebied ten westen van de spoorlijn op ongeveer 190. Ook wordt de mogelijkheid bekeken om nog een stuk grond van de provincie Zuid-Holland over te nemen. Dit gebied sluit precies aan op het deel dat net van Maasstroom is gekocht. Als dit lukt, komt er ruimte bij voor 50 extra parkeerplaatsen.

Regionaal belang
De overeenkomst heeft ook een regionaal belang. Halte Rodenrijs is een belangrijk verkeersknooppunt, omdat er diverse verkeermodaliteiten worden ontwikkeld.

- Station Rodenrijs wordt belangrijk voor Berkel en Rodenrijs omdat RandstadRail daar gaat rijden. Hierdoor ontstaat een goede verbinding met Rotterdam en Den Haag.

- Bij station Rodenrijs komt eveneens een eindhalte van de hoogwaardige Zoro-buslijn. Deze lijn zorgt voor een goede verbinding met Rotterdam en Zoetermeer. De bus rijdt straks over een vrije busbaan van zo'n 7 kilometer van Zoetermeer naar de eindhalte in Berkel en Rodenrijs (station Rodenrijs). Daar kunnen reizigers een snelle overstap maken op RandstadRail richting Rotterdam. Straks kunnen mensen dus in ongeveer 30 minuten (excl. overstaptijd) van Zoetermeer centrum West naar Rotterdam Centraal reizen.
- Bij station Rodenrijs wordt eveneens een onderdoorgang voor fietsers aangelegd. Deze komt uit op het Zwarte Pad, de regionale fietsverbinding naar Rotterdam.

Er wordt naar gestreefd deze projecten te hebben gerealiseerd in 2007/2008.

Vragen top 10
Vragen top 10

Laatste wijziging website: 25 augustus 2005
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs