Gemeente Bergschenhoek

Informatieavond Masterplan Wilderszijde
Wilderzijde De gemeente Bergschenhoek werkt al enige tijd aan de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Wilderszijde. Vanaf 2008 verrijst deze wijk in het gebied dat globaal begrensd wordt door de Boterdorpseweg, Schiebroekseweg, de Wildersekade en het tracé van de HSL.

Met het gereedkomen van het concept-Masterplan Wilderszijde is een eerste belangrijke stap gezet in het ontwerp van de wijk. Dit stedenbouwkundige plan beschrijft in woord en beeld de hoofdlijnen en de uitgangspunten van de invulling van Wilderszijde. Er staat bijvoorbeeld in hoeveel woningen er worden gebouwd, welke voorzieningen een plaats krijgen, hoe de ontsluiting is geregeld en hoe wordt omgegaan met water en groen e.d.

De hoofdlijnen van het ruimtelijk ontwerp zijn vastgelegd in een kaart. Bij deze kaart hoort een aantal facetkaarten. Deze zijn richtinggevend voor de verdere uitwerking van het gebied. Het concept-Masterplan is dus nog lang geen uitvoeringsplan. Op 11 oktober bespreekt de gemeenteraad het concept in haar vergadering en stelt het daarna vast. Op 31 augustus bespreekt de commissie O&I het plan.

Dinsdag 6 september organiseert de gemeente een informatieavond. De bijeenkomst start om 19.30 uur met een inloop in het gemeentehuis van Bergschenhoek (Bergweg-noord 39). Nadat u de tekeningen heeft kunnen bekijken, is er omstreeks 20.00 uur een presentatie over de uitwerking en planning van Wilderszijde. Ook wordt u uitgelegd hoe en wanneer u kunt reageren op de plannen. Om 21.00 uur wordt de presentatie herhaald. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2005 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 25 augustus 2005 - Techniek Aralto ICT