Ingezonden persbericht


Finjan Software tekent partnerovereenkomst met Motiv

IJsselstein, 25 augustus 2005 - Beveiligingspecialist Finjan Software heeft een partnerovereenkomst gesloten met IT-dienstverlener Motiv, die de oplossingen van het Amerikaanse bedrijf opneemt in zijn beveiligingsportfolio. Finjan ontwikkelt en levert beveiligings-appliances die bedrijfsnetwerken proactief beschermen tegen virussen, trojans, wormen, phishing en spyware.

Deze kwaadaardige programma's maken gebruik van applicaties zoals Java, ActiveX, VBScripts, JavaScripts en executables. De Finjan-software analyseert het gedrag van deze applicaties proactief en bepaalt aan de hand van de security-instellingen van de gebruiker of actieve content geblokkeerd moet worden. Op die manier worden internetgebruikers vanaf het eerste moment beschermd tegen nieuwe en bekende web- en e-mail-aanvallen.

Door de volledige integratie met best-of-breed anti-virus-, URL-filtering- en anti-spam-oplossingen zijn de Finjan-oplossingen volledig centraal te beheren. Het bedrijf biedt zijn klanten de garantie dat hun systemen vrij blijven van kwaadaardige internetcode. Deze Zero Virus Infection Guarantee is uniek in de beveiligingswereld. De Finjan-appliances worden geleverd aan organisaties van 25 tot 250.000 gebruikers.

Bastiaan Bakker, Business Development Manager van Motiv, noemt de Finjan-appliances een goede aanvulling op het brede portfolio van Motiv. "Wij werken nauw samen met verschillende leveranciers van A-merken en bieden klanten daardoor een ruime keuze. Het portfolio van Finjan is vooral sterk in specifieke toepassingen op het gebied van content-scanning. Daarbij heeft Finjan als voordeel dat alle functies op een enkele appliance zijn te plaatsen, inclusief een geavanceerd spyware-filter. Een betrouwbaar spyware-filter is inmiddels even noodzakelijk als een virusfilter."

Arien Klomp, Regional Manager Northern Europe van Finjan, zegt: "Finjan is blij met Motiv als nieuwe partner. Wij zijn dankzij dit partnership beter in staat om de grootzakelijke markt te bedienen, aangezien Motiv een sterke reputatie in dit segment heeft opgebouwd. Onze enterprise-appliances voor content-scanning sluiten naadloos aan op de eisen die deze markt aan netwerkbeveiliging stelt."

Over Finjan
Finjan Software is opgericht in 1996 en beschermt wereldwijd bijna vier miljoen zakelijke eindgebruikers tegen internetaanvallen. Finjan is door IDC erkend als wereldwijd marktleider op het gebied van het proactief bestrijden van kwaadaardige code en heeft onderscheidingen ontvangen van diverse publicaties waaronder Computerworld, PC World, Fortune, Red Herring, Upside and SC Magazine. Het hoofdkantoor van Finjan staat in San Jose, Californië, met R&D-activiteiten in Israël. Finjan is sterk vertegenwoordigd bij financiële instellingen, overheid, defensie en telecommunicatieorganisaties.

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Of het nu gaat om het optimaal beveiligen van een netwerk of de veilige toegang tot een database, Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Check Point, Nokia, Juniper, Symantec, Trend Micro, Finjan, RSA Security, Infoblox, Bluecoat en Websense.