Ingezonden persbericht

Terberg Leasing compenseert lagere restwaarde bestelauto's klein grijs kenteken

Utrecht 25 Augustus 2005 - Terberg Leasing berekent de lagere verkoopwaarde van kleine bestelauto's met grijs kenteken niet in haar lopende leasecontracten door. Dit in tegenstelling tot de trend in de markt om contracten aan te passen aan de lagere restwaarde.

De restwaarde van deze auto's is sterk gedaald omdat de vraag naar vooral kleine, tweedehandse bestelauto's inzakte door nieuwe BPM-wetgeving. Deze verminderde belangstelling, van vooral particulier zijde, heeft er toe geleid dat de verkoopopbrengst van deze auto's tot nu toe met circa 17% is afgenomen.

Particulieren hebbe sinds 1 juli 2005 niet meer alle mogelijkheden en is er geen financieel voordeel te behalen door een kleine bestelauto met grijs kenteken te rijden.

Over Terberg Leasing
Terberg Leasing is onderdeel van de Terberg Groep die haar oorsprong vindt in 1869 en al bijna 140 jaar het karakter van familiebedrijf heeft weten te behouden. Terberg Leasing is met circa 20.000 auto's en 145 medewerkers één van de top tien spelers in de leasebranche.