Stichting Bouw Research

Derde congres over consumentgericht bouwen

SBR heeft het programma gepresenteerd van het derde congres over consumentgericht bouwen. Het congres, dat wordt gehouden onder de noemer 'Focus op de realisatie van woonwensen', kent dit jaar een meer praktijkgerichte insteek. De twee hoofdthema's die centraal staan zijn: het in kaart brengen en inspelen op woonwensen én het afstemmen van de bedrijfsprocessen op die veranderingen. Het Het congres wil daarmee vooral inspelen op de vragen die deelnemers tijdens eerdere edities naar voren brachten. Op dinsdag 1 november staan er in congrescentrum Spant in Bussum naast een plenaire presentatie drie masterclasses en negen parallelsessies op het programma.

'Focus op de realisatie van woonwensen' gaat over de kansen die projectontwikkelaars en bouwbedrijven hebben om consumentgericht bouwen in hun eigen organisatie te implementeren. Per doelgroep zal worden ingespeeld op specifieke vragen: welke woningconcepten zijn succesvol, hoe kan de consument worden bereikt, hoe kunnen concepten in praktijk worden gebracht in de eigen organisatie en aan welke nieuwe producten en diensten is er eigenlijk behoefte. Per onderwerp zal er in de diepte worden gegaan met meer aandacht voor de organisatorische en praktische kant van consumentgericht bouwen. Doelgroepen voor het congres zoals ontwikkelaars, woningcorporaties, aannemers, toeleveranciers, afbouwers en installateurs kunnen veel aandacht verwachten voor de specifieke uitdagingen voor hun bedrijfsvoering.

Drie 'masterclasses' en negen parallelsessies telt het programma, dat is opgedeeld in drie blokken. Het is aan Ko Blok, directievoorzitter van ERA Bouw, om het congres te openen met een plenaire presentatie. Vervolgens kunnen de deelnemers per blok het onderwerp kiezen dat hen het meeste aanspreekt. De masterclasses staan onder leiding van erkende autoriteiten op hun gebied. Bij de parallelsessies staan uiteenlopende sprekers geprogrammeerd. Het accent ligt daarbij op sprekers die consumentgericht werken vanuit hun eigen alledaagse praktijk belichten.

Daarmee biedt het derde congres over consumentgericht bouwen een breed podium om de ontwikkeling van klantgerichte woonconcepten te belichten. Tijdens het congres is er ook een informatiemarkt van bedrijven die een relatie hebben met consumentgericht bouwen.

Deelname aan het congres kost ¤ 425,- (excl. BTW), waarbij voor elke volgende deelnemer van een organisatie een korting van ¤ 100,- wordt verstrekt.

Meer informatie over dit congres en het programma staat op de website van SBR, www.sbr.nl/cgb.

Het congres wordt georganiseerd door SBR en wordt mede mogelijk gemaakt door Bouwfonds MAB ontwikkeling en Bam Woningbouw.

Als u meer wilt weten over dit persbericht kunt u contact opnemen met Kathleen Loods, communicatiemedewerker van SBR, tel. 010 206 59 59. donderdag 25 augustus 2005