Persberichten 25/08 middag

Regio 25-08-2005

Noordwijk Diefstal uit woning De politie heeft een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Hoogwakersbosstraat. De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 augustus. Uit de woning hebben de inbrekers onder andere een tas en een camera meegenomen. De Technische Recherche heeft sporenonderzoek verricht, het onderzoek wordt voort gezet.

Leiden Aanhouding voor winkeldiefstal Een 25-jarige man uit Leiden pleegde op donderdag 25 augustus, rond 11.20 uur, bij een supermarkt aan de Kopermolen een winkeldiefstal. Hij nam daar tien blikjes bier weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Medewerkers van de supermarkt hielden de man vast en waarschuwden de politie. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Leiden Dronken man in bus aangehouden Een chauffeur van een lijnbus heeft op donderdag 25 augustus, omstreeks 09.00 uur, zijn bus aan de kant gezet nadat een vervelende passagier mensen in de bus lastig viel. De chauffeur schakelde de politie in, die de man aanhield. De man bleek in het bezit te zijn van bier en was dronken. Tegen de man is een proces-verbaal voor openbare dronkenschap opgemaakt.

Leiden Beroving van pinpas De politie heeft aangifte van beroving opgenomen van een 66-jarige vrouw, wonend in Leiden. Op donderdag 25 augustus, omstreeks 09.45 uur, pinde zij geld bij een pinautomaat op het Levendaal. Zij werd op een gegeven moment omver geduwd door een nog onbekend persoon, waarna zij haar pinpas miste. Haar pinpas is meegenomen, en is gebruikt om geld van haar rekening af te halen. Vermoedelijk heeft de dader over de schouder van de vrouw meegekeken toen zij haar pincode intoetste. De politie benadrukt dat men altijd voorzichtig moet zijn wanneer men een pintransactie doet en ervoor moet zorgen dat niemand mee kan kijken. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Gouda Aanhouding na inbraak en vernieling De politie hield donderdag 25 augustus, rond 10.00 uur, twee mannen uit Gouda van 39 en 45 jaar aan. De twee braken in op een parkeerterrein aan het van Hogendorpplein gestalde caravan. De politie kreeg een melding dat de twee met een bijl stonden in te slaan op de caravan. Bij aankomst zaten de twee in de caravan. De eigenaar van de caravan, een 35-jarige man uit Gouda, heeft aangifte gedaan van vernieling dan wel poging tot diefstal. De verdachten zijn na hun verhoor weer op vrije voeten gesteld. Op 18 oktober moeten zij zich bij de Politierechter verantwoorden.

--- einde berichten ---