Politie Zaanstreek-waterland


14:53 24-AUG-05
PURMEREND, WESTERDRAAY

Politie neemt hengels in beslag

De politie heeft vier werphengels van twee vissers in beslag genomen. De 23- en 44 jaar oude Purmerender waren in de Beemsterringvaart aan het vissen met levend aas. De mannen waren door de agent al eerder geverbaliseerd en op de hoogte gesteld van de visserijregels. Omdat zij aangaven dat zij niet van plan waren zich voortaan wel aan de regels te houden werd ook het vistuig in beslag genomen. Het levende aas is voorzichtig onthaakt en in vrijheid gesteld.

16:55 24-AUG-05
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Winkeldievegge aangehouden

De politie heeft een 18-jarige vrouw uit Amsterdam meegenomen die was aangehouden door een beveiliger van een warenhuis. De jongedame wilde zonder te betalen kleding, schoenen en een riem meenemen. Omdat zij zich niet kon legitimeren kreeg werd zij met twee bekeuringen heengezonden. Voor de diefstal wordt 210 euro in rekening gebracht en het niet kunnen legitimeren kost haar 50 euro.

22:02 24-AUG-05
MONNICKENDAM, N247
Gooise veelpleger aangehouden
Een 27-jarige man uit Weesp werd na een snelheidsovertreding aan de kant gezet en aangehouden. Behalve voor de snelheid werd een bekeuring uitgeschreven voor de verlopen APK-keuring en moest de man nog 368 euro aan achterstallige boetes betalen. In de kofferbak van de auto werden nieuwe goederen in de doos aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Van een printer, koffiezetter en pannenset waren serienummers van de verpakking verwijderd. De oudste verdachte bleek in het Gooi als veelpleger te boek te staan en was al eerder in de regio Zaanstreek-Waterland gepakt voor een soortgelijke diefstal. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld. De goederen zijn in beslag genomen en er wordt onderzocht waar ze vandaan komen. Twee 16-jarige plaatsgenoten van de verdachte die als passagier in de auto zaten werden in eerste instantie aangehouden maar later heengezonden.

22:30 24-AUG-05
ZAANDAM, TWISKEWEG
Aanhoudingen na vermoeden hennepplantage
De politie heeft na binnengekomen tips een onderzoek ingesteld in een woning en daar vijf mannen aangehouden. Vermoedelijk zou volgens de tips in de woning een hennepplantage aanwezig zijn. Er werden assimilatielampen, transformatoren, filters en andere toebehoren aangetroffen maar geen cannabisplanten. De verdachten, een 30-jarige Landsmeerder, een 21-jarige man uit Koog aan de Zaan en Zaandammers van 22-, 23- en 30 jaar oud zijn ingesloten en worden verhoord.

23:48 24-AUG-05
PURMEREND, DOVENETELSTRAAT
Politie houdt agressieve taxipassagier aan
Een 37-jarige man uit Purmerend is door de politie in diens woning aangehouden omdat hij wordt verdacht van het bedreigen van een taxichauffeur en vernieling aan de taxi. De klant zou dronken zijn en de taximeter uit de console hebben getrokken en de chauffeur bedreigd. Ook zou hij de rit niet hebben betaald. De verdachte werd ingesloten, de volgende dag verhoord en vervolgens heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en naar justitie verzonden.

04:33 25-AUG-05
WORMER, DORPSSTRAAT
Inbraak fotowinkel
De politie onderzoekt een inbraak in een fotowinkel waarbij foto- en filmcamera's en een kassalade werden ontvreemd. De ruit van de voordeur bleek donderdagochtend om ongeveer half vijf ingeslagen en een getuige heeft vier mannen weg zien rennen. Meerdere agenten hebben direct een onderzoek in de omgeving ingesteld maar de verdachten werden niet gevonden. De politiehond kon door de hevige regenval het spoor van de verdachten niet volgen. Getuigen die nog niet bij de politie bekend zijn worden verzocht te bellen met het wijkteam in Wormer 0900-8844.

20:50 24-AUG-05
PURMEREND, CHURCHILLAAN
Auto kwijt na rijden met onjuist rijbewijs
De politie heeft de auto van een 23-jarige man uit Purmerend in beslag genomen. De man had eerder op de avond een bekeuring gekregen omdat hij in een schakelauto reed terwijl hij volgens zijn rijbewijs alleen in een auto met automatische versnellingsbak mag rijden. Omdat de man weer was gaan rijden werd hij aangehouden. Aan justitie wordt overgelaten wat er met de auto gaat gebeuren en de verdachte mocht na verhoor het bureau verlaten.

12:49 25-AUG-05
ZAANDAM
Politie waarschuwt voor valse brief CJIB
De politie waarschuwt mensen die een brief hebben ontvangen, zogenaamd verzonden door het Centraal Justitieel Incasso Bureau waarin beloofd wordt dat geld van een eerder gegeven bekeuring wordt teruggestort. De brief lijkt bedrieglijk echt inclusief een logo van het CJIB. Om het geld te krijgen moet men wel een aantal persoonlijke gegevens invullen en per antwoordenveloppe terugsturen. Pas op: Deze brief is vals. Het CJIB stuurt nooit dit soort brieven waarin wordt gevraagd naar bankrekeningnummer, tenaamstelling kenteken en handtekening. Het risico bestaat dat met de gegevens een bankrekening wordt geplunderd. Een onderzoek naar de verzender van de brief wordt ingesteld.

13:02 24-AUG-05
PURMEREND, METEORENWEG
Bedreiger portiers aangehouden
De politie heeft buiten heterdaad een 26-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van bedreiging op zaterdag 20 augustus van twee portiers van een horecagelegenheid op de Koemarkt en vernieling van de auto van één van de mannen. Eerder had de verdachte een toegangsverbod gekregen tot de horecagelegenheid waar de portiers werken. Toen hij de portiers in de auto op de Nieuwstraat tegen kwam bedreigde hij de mannen en ging daarna weg. De man wordt ook verdacht van vernieling aan de auto op het moment dat de portiers met de politie naar hem op zoek waren. Afgelopen dagen werden door de politie meerdere pogingen gedaan om de man aan te houden. Pas op woensdag werd hij thuis aangetroffen en ingerekend. Aan het einde van de middag werd de verdachte na verhoor heengezonden.

PURMEREND, RIJKSWEG A7
Aanhoudingen in onderzoek schietpartij A7

In het onderzoek naar een schietpartij op de A7 in Purmerend heeft de politie inmiddels twee aanhoudingen verricht. In de nacht van 2 op 3 augustus raakte een 24-jarige Rotterdammer gewond toen de auto waarin hij meereed werd beschoten vanuit een andere auto. De politie gaat ervan uit dat in laatstgenoemd voertuig vier mannen zaten. Twee van hen, een 27-jarige man uit Hoorn en een 20-jarige Amsterdammer, werden een week na de schietpartij door een arrestatieteam van de politie aangehouden. Tijdens de aanhouding heeft de politie een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Beide verdachten kregen afgelopen woensdag in de raadkamer van de rechtbank Haarlem gevangenhouding voor dertig dagen opgelegd. De identiteit van de andere twee mannen is bij de politie bekend. Zij staan inmiddels nationaal en internationaal gesignaleerd.

07:42 25-AUG-05
MONNICKENDAM, ZWALUWTONG
Auto gestolen bij inbraak woning
De politie onderzoekt een woninginbraak waarbij ook een auto werd gestolen. Men wist binnen te komen door een gat in de achterdeur te boren en vervolgens de deur te openen. Binnen werden onder andere autosleutels weggenomen. De voor de deur geparkeerde zwarte Porsche Cayenne met kenteken 63-NV-PL werd vervolgens meegenomen. De technische recherche onderzoekt de sporen.

08:29 25-AUG-05
WORMERVEER, WITTE VLINDERWEG
Banden met velgen gestolen
Bij een autobedrijf werden in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half twaalf veertien autobanden met velgen onder auto's vandaan gesleuteld en meegenomen. Om op het terrein te komen heeft men een gat in het hek geknipt. Eventuele getuigen kunnen bellen met wijkteam Wormerveer via 0900-8844.


---- --