Talpa Nederland


Op zoek naar romantiek

Stel, je bent al jaren getrouwd. Je hebt een vrouw, een leuk stel kinderen, een doorsnee baantje en een bierbuik. Je leven is niet onplezierig maar de romantiek is er een beetje af. Zij noemt dat sleur en begint er steeds vaker over te mokken. Stel, je bent een iets te dikke, ietwat grofgebekte vrijgezel. Vrouwen zien je niet staan. Bij het zien van een charmante man met een babe aan zijn arm, verzucht je vaak: âHoe doen ze dat toch?â Stel, op een goede dag klopt er een prachtige blonde vrouw bij je aan die je tot een succesvolle versierder maakt of je huwelijksleven een flinke nieuwe dosis romantiek geeftâ¦

Deze droom wordt werkelijkheid in ât Mannetje, een make-over programma waarin de charmante blondine Fatima Moreira de Melo mannen, die geen spoortje romantiek meer in hun bloed hebben, omtovert tot de begeerlijkste kerels van Nederland.

De kandidaten
De kandidaten voor ât Mannetje zijn allemaal iets te dik, onverzorgd, ongezond en geen grote versierders. Iemand uit hun omgeving heeft ze opgegeven voor ât Mannetje, om romantiek terug in hun leven te brengen. Misschien was het de collega die zich ergert aan de ongeïnteresseerde houding van zijn werkmaatje. Misschien was het de echtgenote, die het zat is dat haar man elke avond na zijn werk op de bank ploft en de tv aanzet. Dat hij nooit meer kookt, dat hij nooit meer een deuntje op zijn gitaar voor haar speelt. Waar is die attente, klussende, gespierde man gebleven waar ze ooit op is gevallen?

De jury
De mannen worden thuis verrast door Fatima en haar cameraploeg en ter keuring voorgelegd aan een deskundige jury, bestaande uit vijf aantrekkelijke en deskundige vrouwen. Hierop wordt de kandidaat een maand lang onderworpen aan een strak, streng en niets ontziend schema, dat hem in topvorm moet brengen. Professionals helpen hem bij het vinden van de juiste kleding, het beste kapsel, de zoetste complimentjes, het strakste figuur en de gezondste levensstijl. Geen detail wordt overgeslagen, het hele leven moet op zijn kop. Adviezen als: âpak toch eens de fietsâ, âzeg vaker iets liefsâ, âverzorg je nagelsâ, âspeel vaker op je saxofoonâ of âdoe eens iets leuks met de kinderenâ, zijn niet van de lucht.

Weer helemaal 't mannetje?
Nadat Fatima de man aan deze grondige metamorfose heeft onderworpen, wordt hij nog een keer beoordeeld door het vrouwenpanel. Is hij weer helemaal het mannetje?

Een nieuw gezicht in medialand
Fatima Moreira de Melo maakt haar debuut als presentatrice van 't Mannetje.