Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

ATOS ORIGIN SLUIT 10-JARIGE OUTSOURCING-OVEREENKOMST MET PREMIÈRE MET EEN CONTRACTWAARDE VAN RUIM HONDERD MILJOEN EURO

Utrecht, 25 augustus 2005 - Atos Origin heeft een outsourcing-overeenkomst getekend met Première, met 3,3 miljoen abonnees de grootste aanbieder van betaaltelevisie in Duitsland en Oostenrijk. Atos Origin neemt de volledige IT-infrastructuur van Première over. Daarnaast treden als resultaat van de overeenkomst meer dan honderd IT-stafmedewerkers van belangrijke locaties in Hamburg en München in dienst van de IT-dienstverlener. Het gaat om een 10-jarig contract met een totale waarde van ruim 100 miljoen euro. Atos Origin wordt onder meer verantwoordelijk voor desktop management, het operationele beheer en de ontwikkeling van back office-applicaties, bedrijfsspecifieke toepassingen en IT-ondersteuning aan alle PC-werkstations in Duitsland en Oostenrijk. De overeenkomst is vanaf 1 september van kracht.

"De kernactiviteiten van Première zijn vooral gericht op het aanbieden van betaal-tv en marketing en niet zozeer op informatietechnologie. Hierbij willen wij gebruikmaken van de kennis en expertise van ervaren en deskundige partners", aldus Michael Börnicke, CFO van Première. "Voor de uitbesteding van onze operationele IT-systemen is Atos Origin met haar innovatieve oplossingen en dienstverlening de aangewezen partner. Atos Origin voldoet het beste aan onze eisen en behoeften op het gebied van informatietechnologie." Als resultaat van de overeenkomst wordt Atos Origin de strategische IT-partner van de Première Groep.

Na eerdere belangrijke overeenkomsten met KarstadtQuelle/Itellium - het grootste contract dat Atos Origin ooit heeft gesloten - e-Plus en Deutsche BP, is het nieuwe contract wederom een bewijs van de competenties die Atos Origin in de outsourcing-markt te bieden heeft. "We zijn erg blij dat we dankzij deze langjarige overeenkomst met Première onze competenties als betrouwbare IT-partner kunnen aantonen en consolideren, in het bijzonder in de media-industrie", stelt Gerhard Fercho, Managing Director van Atos Origin Duitsland en CEO van Atos Origin voor Centraal-Europa.

KarstadtQuelle - dat verschillende grote Duitse warenhuizen en een postorderbedrijf vertegenwoordigt - en e-Plus - de leidende aanbieder van mobiele telefonie in Europa - hebben onlangs het beheer van hun CRM-applicaties aan Atos Origin uitbesteed. Het bedrijf neemt nu ook de verantwoordelijkheid voor deze IT-systemen over van Première. "Dit behelst de administratie en financiële transacties van meer dan 3,3 miljoen geabonneerde huishoudens. Met deze overeenkomst toont Première haar grote vertrouwen in Atos Origin", aldus Fercho.

Voor Première was de sterke lokale aanwezigheid van Atos Origin doorslaggevend tijdens de besluitvorming over een IT-partner. Zo wordt Atos Origin zowel in München als Hamburg door experts vertegenwoordigd. Bovendien beschikt Atos Origin dankzij talrijke eerdere succesvolle outsourcing-contracten over uitstekende human resources wat een snelle en soepele integratie en een professioneel management mogelijk maakt van de werknemers die bij haar in dienst komen. Daarnaast heeft Atos Origin veel ervaring met het creëren van een gemeenschappelijke bedrijfscultuur.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000. Atos Origin is de wereldwijde informatietechnologiepartner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand van blue-chip-bedrijven in alle marktsectoren. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en handelt onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Over Première
Première is de leidende aanbieder van betaaltelevisie in Duitsland en Oostenrijk. Op dit moment zijn ongeveer negen miljoen kijkers binnen circa 3,3 miljoen geabonneerde huishoudens aangesloten. Première beschikt over een bedrijfsconcept dat zowel eenvoudig als overtuigend is. Het biedt ervaringen die conventionele televisie niet kan bieden. In een omgeving die steeds meer veel van hetzelfde biedt, richt de focus van Première zich consequent op exclusieve programmering. De abonnees van Première zijn als eerste live getuige van de doelpunten die in de Duitse Bundesliga worden gemaakt en van hoogtepunten uit de nieuwste films. Ook kunnen abonnees gebruikmaken van allerlei technologische innovaties voor een meer comfortabele en aantrekkelijk tv-ervaring. Première biedt abonnees 27 tv-kanalen, een sportportal met meer dan 15 sportkanalen en 21 digitale audio-programma's. Hiermee beschikken abonnees over een ongeëvenaarde variëteit en over de best mogelijke digitale audiovisuele kwaliteit - met tv-premières van 300 films per jaar, 4.800 uur live sport en 19 themakanalen. Gemak en vernieuwing zijn de belangrijkste kenmerken van het Première-aanbod. Op PREMIÈRE DIREKT kunnen kijkers op elk gewenst moment, 24 uur per dag, films bestellen. Met conference link-ups tijdens voetbaluitzendingen en optionele camerastandpunten tijdens Formule 1-races wordt optimaal gebruikgemaakt van de geavanceerde faciliteiten op het gebied van digitale televisie. Onder het onafhankelijke merk BLUE MOVIE biedt Première entertainment voor volwassenen en een telemedia-service die on demand via het tv-scherm toegankelijk is.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (