Gemeente Almere

Koninklijke Onderscheiding voor Rob van Damme

Burgemeester Annemarie Jorritsma reikte op donderdag 25 augustus een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Rob van Damme. De heer Van Damme wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Damme ontving de Koninklijke Onderscheiding onder meer vanwege de bijzondere wijze waarop hij zijn functie als directeur Personeel en Organisatie bij Beiersdorf NV heeft uitgeoefend. De heer Van Damme sloot donderdag na 40 jaar - zijn loopbaan af bij dit Almeerse bedrijf.

Van Damme was tijdens zijn werk sterk gericht op de ontwikkeling van het potentieel van de mensen in de onderneming. Ook wist hij in zijn rol als P&O directeur de belangen van onderneming en medewerkers op een uitstekende manier te verenigen. Naast zijn werk was Van Damme gedurende langere tijd maatschappelijk actief onder meer in het bestuur van de Regionale Transferorganisatie (RTO), de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA), het Nederlandse Rode Kruis in Almere en de Stichting Bijzondere Noden Almere.

Vanwege de uitstraling en de betekenis van deze verdiensten werd de heer Van Damme benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.