Nieuw-Vlaamse Alliantie


Jan Loones naar Gaza (25/08/05)

Vlaams parlementslid Jan Loones vertrekt onmiddellijk na de IJzerbedevaart in Diksmuide naar Israël en Gaza, in het kader van een internationale parlementaire delegatie, opgezet door Pax Christi Vlaanderen en Broedelijk Delen.

De aanleiding is uiteraard het Israëlisch terugtrekkingsplan uit de Gazastrook, dat wel eens geduid wordt als het begin van oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict.

Als Palestinastrijder van het eerste uur, wil Jan Loones zich aansluiten bij diegenen die de schaduwzijde van het plan belichten.

Het terugtrekkingsplan biedt geen garantie voor meer vrede en veiligheid, en dreigt integendeel de Israëlische controle over de Westelijke Jordaanoever te verstevigen.

De enige garantie voor vrede en veiligheid is een onafhankelijke Palestijnse staat.

Israël blijft op flagrante wijze het internationaal recht en de VN-resoluties negeren en schenden.

Jan Loones wil ertoe bijdragen om de Europese Unie te herinneren aan deze verplichtingen; daarnaast moet de Europese Unie ook bijkomende humanitaire hulp bieden aan de Palestijnse bevolking, en de Israëlische regering onder druk zetten om haar draconisch afgrendelbeleid te versoepelen. Anders dreigt de Gazastrook de grootste openluchtgevangenis ter wereld te worden.

Voor meer inlichtingen: zie www.loones.be

Auteur:
Vlaams parlementslid
Jan Loones

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be