Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


PE R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


25 augustus 2005


Heerde - Vrachtwagen met koeien gekanteld


Op de afslag Heerde Zuid aan de A50 is afgelopen nacht (25/8) rond 01.35 uur een vrachtwagen met aanhanger gekanteld. De aanhanger was beladen met koeien en op weg naar een slachterij De bestuurder, een 35-jarige man uit Aduard (Groningen) kwam vanaf Zwolle en nam de afslag Heerde Zuid. Hij kwam in de berm terecht en door het bijsturen kwam de vrachtwagen aan de andere kant van de weg in de berm. Hierdoor schaarde de aanhanger en kantelde het geheel. Twee koeien hebben het ongeval niet overleefd. Eén van de twee is door een dierenarts ter plaatse uit het lijden verlost. De dieren werden overgeladen in een vervangende vrachtwagen en vervolgens naar de slachterij in Epe gebracht. Door Rijkswaterstaat werd de afrit enkele uren afgesloten om de ravage op te ruimen.


Epe - Fietsenkijkdag


Aanstaande zaterdag (27/8) organiseert de politie in Epe een fietskijkdag op het politiebureau aan de Heerderweg in Epe. Mensen die de afgelopen maanden een fiets zijn kwijt geraakt, kunnen tussen 10.00 en 10.30 uur komen kijken of hun fiets er bij is. Daarna kunnen gedupeerden die een aangiftebewijs hebben, tussen 10.30 tot 11.00 uur een achtergebleven fiets kopen. Alle gevonden fietsen uit de gemeente Epe (ook Oene, Emst en Vaassen) worden ondergebracht bij het bureau in Epe.


Putten - Gedoe over verkoop van dure stofzuigers


Bij de politie in Putten is een klacht binnen gekomen over een stofzuigerverkoper.
De man bood woensdag bij een mevrouw in Putten een stofzuiger te koop aan voor een bedrag van E 2300,-
De Puttense tekende een contract maar wilde er kort daarna toch liever vanaf.
Zij nam contact op met het vermelde bedrijf, maar daar werd gemeld dat de betreffende verkoper niet meer bij hen in dienst was, maar kennelijk nog wel bedrijfsformulieren gebruikte. Na contact met de verkoper wilde de man niets weten van het ongedaan maken van de verkoop. De politie heeft bemiddeld bij het ongedaan maken van de verkoop.


Hattem - Bromfietser raakt gewond


Een 18-jarige bromfietser uit Oldebroek is woensdag (24/8) gewond geraakt na een aanrijding. Een 78-jarige automobiliste uit Hattem reed rond 09.50 uur over de Zuiderzeestraatweg vanaf Hattem. Op een gegeven moment sloeg de vrouw rechtsaf en zag hierbij de bromfietser, die over het fietspad reed, over het hoofd. De bromfietser werd behandeld door ambulancepersoneel en kon daarna naar huis.


Nunspeet - Auto weggenomen bij inbraak


In een woning aan de Enkweg werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Om in de woning te komen werd een raam geforceerd. Uit de woning werden onder andere een mobiele telefoon, een handtas, autosleutels en geld uit een spaarpot weggenomen. Tevens werd de auto, een groene Volkswagen Passat met kenteken RD-XF-44, weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.


Elburg - Fietser raakt gewond


Een 44-jarige Elburgse raakte woensdagmorgen (24/8) gewond, nadat ze van de fiets gevallen was. Omstreeks 11.10 uur reed op het fietspad aan de Zwolseweg een groep jeugdigen twee aan twee, met zowel voor als achter de groep een leerkracht. De Elburgse kwam uit tegenovergestelde richting fietsen. Zij reed tegen de rijrichting in. Bij het passeren van de groep raakte het stuur van haar fiets het stuur van één van de jeugdigen. De vrouw viel en raakte daarbij gewond aan een arm. Zij werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Ermelo - Auto weggenomen

Vanaf een parkeerplaats aan de Hortensialaan werd in de nacht van dinsdag op woensdag (24/8) een auto weggenomen. Het gaat om een blauwe Ford Escort Clipper met kenteken FL-PT-07. Een 57-jarige inwoner uit Almere heeft aangifte gedaan.


Ermelo - Sieraden weg na smoes


Een op leeftijd zijnd echtpaar in Ermelo mist sinds woensdagmiddag enkele sieraden nadat een onbekende vrouw met een smoesje aan haar deur was geweest. De onbekende vrouw kwam rond 12.25 uur bij de woning aan de Leeuwerikstraat en had vragen over de schutting. De bewoonster ging met de vrouw naar binnen om er met haar man over te praten. Hierbij liet ze de voordeur waarschijnlijk open staan. Nadat de onbekende vrouw was verdwenen waren de sieraden weg. Duidelijk is, dat iemand in het gezelschap van de onbekende vrouw is geweest en kans heeft gezien om naar binnen te sluipen. Het echtpaar deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


Harderwijk - Met bromscooter onderuit


Een 44-jarige bromfietser uit Harderwijk ging woensdagmiddag rond 13.50 uur op de Havendijk met zijn bromfiets onderuit. De man had zijn duim uit de kom en werd ter plaatste door ambulancepersoneel behandeld.


Harderwijk - Voetgangster gewond na aanrijding


Bij een aanrijding woensdagmiddag op de Scheepssingel is een 57-jarige Harderwijkse gewond geraakt. Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lelystad stond rond 16.40 uur stil voor de kruising met de Havenkade. Voor hem stond een auto te wachten om af te slaan. Op het moment dat de auto optrok, ging de vrachtchauffeur ook weer rijden. Op dat moment waarschuwde een verkeersregelaar hem te stoppen. Bleek dat de Harderwijkse wilde oversteken tussen de auto en de vrachtwagen terwijl het verkeer stilstond. Bij het optrekken botste de vrachtwagen tegen de vrouw. De vrouw viel en erger kon voorkomen worden doordat de verkeersregelaar de chauffeur waarschuwde. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Harderwijk - Aanrijding tussen twee fietsers


Een 33-jarige fietsster uit Harderwijk raakte woensdagavond omstreeks 19.40 uur gewond na een aanrijding. De vrouw fietste over het fietspad aan het Westeinde richting het Stationsplein. Op een gegeven moment sloeg ze linksaf. Kennelijk schrok ze van een fietser achter haar en kwam ten val. De vrouw had last van haar been en werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Harderwijk - Bromfietscontrole


De politie van Harderwijk heeft woensdagmorgen samen met de technische dienst en de Koninklijke Marechaussee op verschillende locaties een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden 17 bromfietsers bekeurd omdat de bromfiets een te groot vermogen had. Verder werd bekeurd voor: 5x niet kunnen tonen bromfietscertificaat en/of verzekeringsbewijs, 1x rijden op de busbaan, 1x rijden op het fietspad, 1x ontbreken oranje vlakken, 2x ontbreken gele vlakken en 1x rijden zonder helm.


Vaassen - Geld weg in 10 minuten


Een 35-jarige Vaassense heeft aangifte gedaan van diefstal van geld uit haar woning. De vrouw was woensdag (24/8) rond 11.40 uur even de naar de schuur gelopen. Na tien minuten kwam ze weer binnen en rook dat er iemand in de woning gerookt had. Hierna ontdekte de vrouw dat er geld uit haar portemonnee was weggenomen. Vermoedelijk is een insluiper actief geweest. De politie stelt een onderzoek in.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting:

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58



---- --