Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (25/8)

TILBURG, 25 augustus 2005

Politie deelt 27 bekeuringen uit bij verkeerscontrole Campenhoefdreef

TILBURG: Het politieteam Tilburg West heeft vanmorgen op de Campenhoefdreef een verkeerscontrole gehouden. De controle was vooral gericht op snelheidsovertreders. Daarbij zijn 27 bekeuringen uitgedeeld.

Er werd gewerkt met een lasergun, waarbij het verkeer uit de richting van de Dongewijkdreef werd gecontroleerd. Er is ter plaatse een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur van kracht. De snelheid van 109 voertuigen werd gemeten. Daarvan waren er 23 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 93 kilometer / uur. Verder deelde de politie drie bekeuringen uit omdat de autogordel niet werd gedragen (boete 45 euro) en het niet handsfree bellen (boete 140 euro). De politie zet ter plaatse ook de komende weken de controles voort.

Politie op zoek naar straatrovers

TILBURG: twee nog onbekende straatrovers hebben gisteravond rond 19.00 uur in het Leijpark geprobeerd een 44-jarige vrouw te beroven. De daders schopten tegen haar speciale driewielige fiets waardoor zij op de grond viel. Liggend op de grond werd zij in haar rechterzij geschopt en getrapt terwijl de daders haar toeschreeuwden dat ze geld en de telefoon wilden hebben. Het slachtoffer ontkende dat zij deze zaken bij zich had. Een van de rovers zwaaide op korte afstand met een mes, het slachtoffer heeft wat oppervlakkige snijwonden doordat ze met haar armen afwerende bewegingen maakte. De daders zijn zonder buit vertrokken. Het zou gaan om twee mannen met een negroïde uiterlijk. Het slachtoffer werd zwaar overstuur door een skeelerend stel aangetroffen. De politie van het team Leijdal neemt deze poging tot beroving hoog op en stelt een nader onderzoek in naar de daders.

Drugsgebruiker aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 23.10 uur in een coffeeshop aan de Gasthuisring een 47-jarige Tilburger aangehouden die in het bezit bleek te zijn van 11 pillen, vermoedelijk XTC. Tevens had de man een basepijp en een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich. De man is een bekende van de politie die zich vrijwel dagelijks ophoudt in het gezelschap van verslaafden. Vanwege de drugsvondst is de verdachte aangehouden. Er wordt een nader onderzoek naar de exacte samenstelling van de in beslaggenomen drugs ingesteld. De arrestatie staat los van de eerder aangehaalde fouilleringsactie.

Politie op zoek naar graffiti vandalen

TILBURG: Vandalen hebben vannacht omstreeks 01.00 uur in de wijk Reeshof met witte en roodoranjekleurige verf op verschillende plaatsen graffiti gespoten. Het gaat onder meer om een gevel van een winkel aan de Heijhoefpromenade, een garagedeur aan de Kamerikstraat, een gevel van een makelaarskantoor aan de Ketelhavenstraat, op diverse plaatsen van een appartementencomplex aan de Kalenbergplaats, een elektriciteitshuisje aan het Kalenbergpad en de gevel van een woning aan de Duurswoudelaan en een woning aan de Damswoudestraat. De politie heeft vannacht nog twee knapen achtervolgd die echter konden ontkomen in de omgeving van de Kortgenestraat/Kasterenlaan. De politie vermoedt dat deze twee gasten wellicht betrokken zijn bij de vernielingen. Er zijn fotos gemaakt van de tags. De politie van het team Tilburg West neemt aangiften op van de benadeelden en stelt een nader onderzoek in.

Vonnisklant aangehouden

TILBURG: Vanmorgen heeft de politie op de Tilburgsebaan omstreeks 07.00 uur een 31-jarige zwerver aangehouden omdat hij gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De man moet nog 7 dagen zitten en een boete betalen van 45 euro. De man is ingesloten.

Man van fiets getrapt

TILBURG: Gisteravond is een 20-jarige Tilburger op de Reeshofdijk omstreeks 23.30 uur opzettelijk aangereden door twee personen op een scooter. Het incident werd vanmorgen gemeld door de vader van het slachtoffer. Hij vertelde dat zijn zoon een scooter van achteren hoorde aankomen. Hij voelde dat die persoon op de scooter zijn been of een ander voorwerp tegen de fiets aanduwde waardoor hij over de kop sloeg. Het slachtoffer heeft schaafwonden en een pijnlijke schouder aan het incident overgehouden en heeft zich op zijn werk moeten ziek melden. De politie heeft betrokkenen geadviseerd en ook aangeboden om slachtofferhulp te waarschuwen.

Dronken man aangehouden

TILBURG: vanmiddag heeft de politie op de Ringbaan West een 34-jarige man uit Udenhout aangehouden die zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol. De bestuurder blies 565 ugl, wat overeenkomt met
1,3 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk