Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 25 augustus

BERGEN OP ZOOM, 25 augustus 2005

Politie neemt aangifte op van woninginbraak
HOEVEN: In de nacht van woensdag 24 augustus op donderdag 25 augustus is er ingebroken in een woning aan de Korte Bunder. Hoe de daders het pand zijn binnen gekomen is niet duidelijk. Uit de woning zijn autosleutels en een geldbedrag ontvreemd. Uit de auto zijn een navigatiesysteem en een geldbedrag ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie houdt man aan wegens rijden onder invloed
STEENBERGEN: De politie hield op donderdag 25 augustus even na middernacht een 48-jarige inwoner van Steenbergen aan wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op de Molenweg. De politie nam de man een blaastest af waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 765 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Winkeldieveggen aangehouden
ROOSENDAAL: De politie is op woensdagmiddag 24 augustus tweemaal opgeroepen in verband met winkeldiefstal aan de Laan van Brabant. Een 16-jarig meisje is door winkelpersoneel betrapt op het stelen van goederen. Ze stopte de goederen in haar tas en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Winkelpersoneel hield haar aan. De politie kwam ter plaatse en nam het meisje mee voor verhoor. Ze is verhoord en met een Halt-verwijzing in vrijheid gesteld.
Even later is een 45-jarige vrouw aangehouden. Ze verstopte winkelartikelen in een winkelwagentje onder haar tas en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de vrouw een transactie van 125,- aangeboden. Deze heeft zij direct betaald. Hierna is ze in vrijheid gesteld.
Van de winkel is aangifte opgenomen. Beide verdachten deden afstand van de gestolen goederen.

Politie deelt 55 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag 24 augustus hield de politie een verkeerscontrole op verschillende locaties in Roosendaal. Bij deze controle zijn tussen 14.00 uur en 16.00 uur 55 bestuurders bekeurd. Er zijn 52 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, 1 bestuurder is bekeurd voor het rijden door rood licht en 2 automobilisten kregen een boete voor het niet handsfree bellen.

Bejaarde vrouw wordt slachtoffer van de babbeltruc
SINT WILLEBRORD: Op woensdagmiddag 25 augustus is een bewoonster van de Smidshof slachtoffer geworden van de babbeltruc. Er werd aangebeld door een jonge vrouw. Ze vroeg of ze in de achtertuin van de 83-jarige vrouw mocht kijken voor een buurvrouw die haar tuin ook zo wilde. De vrouw liet haar binnen. Tijdens het gesprek tussen de bewoonster en de vrouw in de tuin is vermoedelijk een handlanger van de vrouw het huis binnen geslopen en heeft een geldbedrag ontvreemd uit een portemonnee. De politie heeft aangifte opgenomen.

Insluiper komt binnen via kiepraam
HOEVEN: In een woning aan de Korte Bunder is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader is vermoedelijk binnengekomen door een openstaand raam in de kiepstand. De buit bestaat uit een laptop, portemonnees en mobiele-telefoons. Uit een bedrijfsauto in de loods naast de woning werd met behulp van de uit de woning gestolen sleutels een navigatiesysteem gestolen. De politie is begonnen met een buurtonderzoek en heeft de technische recherche gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Diefstal personenauto
ROOSENDAAL: Aan de Bergrand is in de nacht van woensdag op donderdag een blauwkleurige Volkswagen Corrado gestolen. Het voertuig werd woensdagmorgen rond 11:00 uur nog door de 36-jarige eigenaar gezien. Donderdagmorgen stond zijn auto niet meer in het parkeervak aan de Bergrand.

Auteur: Inge Rijgersberg / Henk Snepvangers