Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 25 augustus

BREDA, 25 augustus 2005

Ongeval op de Emerparklaan, beide betrokken teveel gedronken BREDA: Op woensdagavond omstreeks 22.15 uur gebeurde er een ongeval op de Emerparklaan. Een 33-jarige man uit Breda reed over de Backer en Ruebweg. Bij de kruising met de Emerparklaan reed hij bij groen licht de kruising op toen er plotseling een auto uit de richting van de Lunetstraat kwam rijden. De auto reed de kruising op en de Bredanaar kon een ongeval niet voorkomen. Door de aanrijding belandde de auto die vanuit de Lunetstraat kwam ondersteboven op de weg. De 51-jarige bestuurder uit Etten-Leur kon zelfstandig uit zijn voertuig komen. Hij had licht letsel in de vorm van enkele schaafwonden.
Ambulancepersoneel heeft hem hiervoor behandeld. De bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Dit kwam aan het licht na een blaastest die hem is afgenomen door de politie. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 665 ug/l. De man bleek tevens geen geldig rijbewijs te bezitten. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man. De andere bestuurder had, zo bleek uit een blaastest, ook teveel gedronken. Ook hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 300 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal. Als gevolg van het ongeval was het genoemde kruispunt enige tijd afgezet.

Politie houdt drie mannen aan in verband met inbraak
BREDA: De politie kreeg op donderdag 25 augustus omstreeks 03.45 uur melding van inbraak aan de Vlierenbroek. De politie ging ter plaatse en constateerde een inbraak in een schoolgebouw. Er zijn drie ruiten van het gebouw ingegooid en er stonden twee deuren open. Er waren drie computerkasten en een bureaustoel ontvreemd. De politie zocht de omgeving af en trof in de Nicoline Swygmanstraat drie mannen aan die bezig waren met inbrekersgereedschap bij een bestelbusje. De politie hield de drie mannen van respectievelijk 19 jaar, 20 jaar en 22 jaar allen uit Breda, aan in verband met inbraak in een schoolgebouw. In het busje zijn twee computerkasten en een flatscreen aangetroffen. De flatscreen in vermoedelijk afkomstig van een andere inbraak. De politie onderzoekt de betrokkenhied van het drietal bij twee andere inbraken in gebouwen aan de Nansenweg en de Ganzerik. Aan de Nansenweg is ingebroken op eenzelfde manier als in dit schoolgebouw. Er is niets ontvreemd. Aan de Ganzerik zijn ook ramen ingeslagen waarna men een flatscreen meenam. De politie heeft de goederen in beslag genomen en aangifte opgenomen van de gedupeerde van de inbraak. De verdachten zijn na verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt jongeman aan wegens belemmeren bromfietscontrole BREDA: Op woensdag 24 augustus hield de politie een 16-jarige jongeman uit Breda aan. De politie hield op dat moment een bromfietscontrole op het Schapenpad. De jongeman kreeg een bekeuring omdat zijn voertuig de constructiesnelheid overschreed en omdat hij geen bromfietscertificaat had. Hij kwam verhaal halen bij de politiemensen die de controle uitvoerde. De jongeman uitte beledigingen richting de politiemensen en belemmerde de bromfietscontrole. Hij wilde zich na enkele vorderingen niet verwijderen en weigerde zijn legitimatiebewijs te laten zien. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie controleerde in totaal 28 scooters en bromfietsen. De helft daarvan was in orde. Bij 14 bromfietsers waren de zaakjes niet helemaal goed in orde. Dat leverde 20 bekeuringen op, waarvan 10 voor een te hoge constructie snelheid.

Politie houdt verkeerscontrole
ETTEN-LEUR: De politie hield op woensdag 24 augustus een algemene verkeerscontrole op verschillende plaatsen in de genoemde gemeente. Tussen 13.45 uur en 14.15 uur controleerde politiemensen aan de Bernhardlaan. Hier zijn geen overtredingen geconstateerd. Tussen 14.20 uur en 15.00 uur controleerde de politie aan de Concordialaan. Hier zijn 2 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de snelheidslimiet van 50 km/u. Er is ook 1 bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Aam de Sander is tussen 15.30 uur en 17.00 uur gecontroleerd. Hier zijn 18 boetes uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 74 km/u. Ook is er 1 bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Op de Hoevenseweg zijn tussen 19.00 uur en 21.00 uur 9 bekeuringen uitgedeeld. 5 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, 2 voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs en 2 voor het niet bij zich dragen van een
identiteitsbewijs.

Politie neemt aangifte op van diefstal houten pallets
BREDA: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus zijn vanaf een bouwterrein aan de Langendijk 40 houten pallets ontvreemd. Van het omheinde bouwterrein hebben de daders het hekwerk open gemaakt en zo de goederen gestolen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Politie houdt mannen aan wegens rijden onder invloed
BREDA: Op woensdagavond 24 augustus hield de politie een 36-jarige man uit Breda aan in verband met rijden onder invloed. Dit gebeurde op de Rijksweg A 16. De politie hield de man staande omdat hij even tevoren op de A 58 niet genoeg afstand hield tot zijn voorganger. De politie nam hem een blaastest af waaruit bleek dat de bestuurder teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 495 ug/l. De man kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

BREDA: Op donderdag 25 augustus hield de politie even na middernacht een man aan in verband met rijden onder invloed. Even tevoren had de politie gezien dat de man in zijn auto opvallend schuin geparkeerd stond. De politiemensen wilden de man hierop aanspreken. Hierbij rees het vermoeden dat de man gedronken had. De politie nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had en hij moest mee naar het politiebureau. Hier is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 580 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

ETTEN-LEUR: Een politieman reed op woensdagavond augustus op de rijksweg A 58 toen er een bestelbusje voorbij reed. Het bestelbusje slingerde hevig. De politieman meldde dit bij zijn collegas. De man is bij het arriveren van de politie staande gehouden. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 670 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

BREDA: De politie hield op donderdag 25 augustus even na 02.00 uur een 39-jarige Bredanaar aan in verband met rijden onder invloed. Uit de door de politie afgenomen blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 365 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een bekeuring. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

BREDA: De politie hield op donderdag 25 augustus een 33-jarige man uit Molenschot aan in verband met rijden onder invloed. De man reed door een rood verkeerslicht en is staande gehouden De politie nam hem een blaastest af waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau waar hij een blaastest weigerde. Om deze reden is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 24 uur. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Na verhoor is de bestuurder in vrijheid gesteld

Politie vindt drugs in horecagelegenheid: eigenaar aangehouden BREDA: De politie hield woensdagavond aan de Mauritsstraat een 49-jarige Bredanaar aan. De politie kreeg rond 19:30 uur het vermoeden dat vanuit de horecagelegenheid van de man aan de Mauritsstraat drugs werd gedeald. Toen agenten de voormalige coffeeshop binnengingen vonden zij achter de bar kleine hoeveelheden drugs en
verpakkingsmateriaal aan. De eigenaar was op dat moment niet aanwezig, maar kon 20 minuten later worden aangehouden, toen hij zijn zaak binnenkwam. Een drugshond uit Rotterdam werd te hulp geroepen om een onderzoek in het pand in te stellen. De neus van speurhond Tyson vond vervolgens op verschillende plaatsen in het pand ruim 400 gram softdrugs. Het gaat hierbij om plastic zakken hennep en een blok hasj. Ook is er een gripzakje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. In het pand was verder alcoholische drank aanwezig, terwijl hiervoor door de gemeente Breda geen vergunning is afgegeven. De Bredanaar is aangehouden en na verhoor in de loop van donderdagmiddag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op en stelt de gemeente Breda in kennis van hun bevindingen. Deze vondst is voor de gemeente Breda uiteraard aanleiding om volgens de normale procedure de zaak op te pakken.

Gewonden bij ongeval met motoren
BREDA: Op donderdagochtend gebeurde er een ongeval op de A 16 ter hoogte van industrieterrein Hazeldonk. Een 47-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Kaatsheuvel moest remmen en naar links uitwijken om een aanrijding met een groep motoren te voorkomen. Bij het uitwijken moest een 46-jarige motorrijder, met 54-jarige passagier (v) uit Breda, die naast de vrachtwagen reed ook naar links uitwijken. Hij raakte hierbij een 53-jarige motorrijder met 53-jarige passagier (v) uit Raamsdonksveer. Beide motoren raakten uit evenwicht en de vier kwamen ten val. Ambulancepersoneel heeft zich over hen ontfermd. Het opgelopen letsel is onbekend.

Politie deelt 146 bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel
BREDA / BAVEL / ALPHEN: De politie heeft op woensdag 24 augustus tussen 14.00 uur en 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden in de genoemde plaatsen. In Breda is gecontroleerd aan de Marialaan. Hier zijn 96 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van de autogordel. Ook is er 1 bekeuring uitgeschreven wegens het hebben van geblindeerde autoruiten. Op de Lange Vore in Bavel zijn 31 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. In Alphen hebben politiemensen op de Baarleseweg gecontroleerd. Hier zijn 19 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Politie houdt snelheidscontrole
ETTEN-LEUR: Op donderdag 25 augustus hield de politie een snelheidscontrole aan de Parklaan met behulp van de lasergun. De controle vond plaats tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Er zijn 100 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 33 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 78 km/u. De maximum snelheid in de straat bedraagt 50 km/u.

Politie neemt aangifte op van autodiefstal
BREDA: Tussen woensdagochtend 24 augustus en donderdagochtend 25 augustus is er aan de Hoge Steenweg een auto gestolen. Het gaat om een groene Peugeot 205 met kenteken ZL-36-RJ. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Winkeldievegge aangehouden
BREDA: Personeel van een winkel aan de Karrestraat zag op donderdagmiddag 25 augustus dat een vrouw kleding uit een rek wegnam en naar buiten liep. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie heeft de 36-jarige vrouw meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Wat ze precies heeft weggenomen is nog niet bekend. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Politie neemt aangifte op van diefstal tuinset
ETTEN-LEUR: In de nacht van woensdag 24 augustus op donderdag 25 augustus zijn op onbekende wijze een complete tuinset en 8 bloembakken ontvreemd uit de tuin van een woning aan de Wielewaal. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie neemt aangifte op van diefstal 64 printers
ZEVENBERGSCHEN HOEK: In de nacht van woensdag 24 augustus op donderdag 25 augustus is er een diefstal gepleegd op een parkeerplaats langs de Rijksweg A 16. De chauffeur van een vrachtwagen had zijn voertuig geparkeerd voor een nachtstop. Tijdens deze nachtstop hebben onbekenden het dekzeil van de oplegger open gesneden en 4 pallets printers leeggehaald. Het gaat om 64 printers. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Auteur: Inge Rijgerberg