Gemeente Almere

Smeeman: Eerste paal bibliotheek

Donderdag 25 augustus 2005 slaan de Almeerse wethouder voor het stadscentrum Henk Smeeman, directeur van de bibliotheek Norbert Freiburg en een vertegenwoordiger van ontwikkelingsmaatschappij Almere Hart CV, de officiële paal voor de nieuwe bibliotheek. Dinsdag 19 juli jl. is het heien al begonnen, maar wegens de vakantieperiode is er voor gekozen om nu met de betrokkenen de start van de realisatie te vieren.

Tijdens de publieksdag van het Stadhart op 29 mei jl. is de start bouw van de bibliotheek feestelijk gevierd met de inwoners van Almere. Toenmalig wethouder Frits Huis legde toen de symbolische eerste steen voor het gebouw.

De nieuwe bibliotheek vormt de verbinding tussen het nieuwe en het bestaande Stadshart.

Het ontwerp is van het Amsterdamse architectenbureau Meyer en Van Schooten. Het gebouw biedt ook plaats aan 2300 m2 winkels, 500 m2 horeca, 2550 m2 reserveruimte voor de bibliotheek, die eerst verhuurd kan worden aan derden, 30 appartementen, een parkeergarage voor ca. 100 autos en een fietsenstalling. Het heien duurt tot medio september. De verhuizing van de bibliotheek naar het nieuwe pand staat gepland in het najaar van 2007. Vanaf maart 2007 zijn de winkels al open.