Politie Amsterdam-Amstelland

4 aanhoudingen na ongeregeldheden Ajax-PSV

25-8-2005. Woensdagmiddag en -avond heeft de politie vier mannen in de leeftijd van 19 en 23 jaar aangehouden wegens betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Ajax-PSV om de Johan Cruijffschaal. De verdachten wonen in Moordrecht, Barneveld, Mijdrecht en Amsterdam. Van de verdachten waren digitale fotoâs beschikbaar.

Politiemensen zochten gisteren bij de wedstrijd Ajax-Brondby actief naar deze mensen, en met succes. Het onderzoeksteam heeft overigens de beschikking over zeer veel video-opnamen en digitale foto's van relschoppers bij Ajax-PSV. De politie blijft tijdens voetbalwedstrijden zoeken, totdat alle verdachten zijn aangehouden.
---

3 Deense supporters vast na vuurwerk
25-8-2005. Woensdagavond rond half zeven ging het brandalarm af in het metrostation CS doordat Deense supporters vuurwerk hadden afgestoken. Buitenfunctiestelling
25-8-2005. De korpsleiding van de politie Amsterdam-Amstelland heeft een medewerker buiten functie gesteld. Het gaat om een 43-jarige medewerker logistiek en techniek. Betrokkene wordt laakbaar gedrag verweten.
25-8-2005. Op donderdagavond 11 augustus rond zes uur werd op de Lunaweg in Duivendrecht een 91-jarige vrouw slachtoffer van een gewelddadige straatroof.

De hoogbejaarde vrouw liep vanaf het Dorpsplein in de richting van haar aanleunwoning in het woonzorgcentrum 't Reigersbos. Bij de roof werd haar handtas met geweld uit haar handen gerukt. Ze kwam ten val en brak haar heup. De vrouw ligt nog steeds in het ziekenhuis.

De recherche van wijkteam Diemen is op zoek naar getuigen. Ze zijn met name op zoek naar een man en een vrouw die het slachtoffer bij het zorgcentrum hebben binnengebracht. U kunt bellen met: 0900-8844.