2e persbericht van donderdag 25 augustus 2005

Eindhoven 25-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Tweede verdachte aangehouden na schietpartij

De rechercheurs, die onderzoek doen naar de schietpartij op de Humboldtstraat op 3 augustus jl., hebben woensdag rond 11.45 uur in Eindhoven een 34-jarige man uit Best aangehouden. Op 6 augustus werd reeds een 37-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij zit nog steeds vast. De 34-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris. Het onderzoeksteam werkt nog steeds met twaalf rechercheurs aan de zaak.

Eindhoven: Man aangehouden na meenemen ex-vriendin

Op het politiebureau in Kampen is woensdagmiddag een 23-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij meldde zich zelf in het bijzijn van zijn 21-jarige ex-vriendin uit Eindhoven. De verdachte zou zijn ex-vriendin maandagavond rond 23.30 uur tegen haar wil hebben meegenomen in zijn auto. Dit gebeurde in Gestel, in de buurt van de woning van het slachtoffer. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Eindhoven: Vier mannen gewond bij ongeval op A2

Op de A2 zijn donderdag rond 5.55 uur vier mannen uit Vught en s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een ongeval. Zij reden in een bestelauto over de A2 vanuit de richting Meerveldhovenseweg in de richting A67. In de lus bij knooppunt de Hogt raakten zij door nog onbekende oorzaak van de weg. Zij kwamen links van de weg in de berm terecht en raakten daarbij de vangrail. Een van de inzittende werd hierdoor uit het voertuig geslingerd. De vier zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Drie van hen konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Helmond: Computerscherm weggenomen bij inbraak

Tussen woensdag 18.00 en donderdag 9.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Generaal Snijdersstraat. Een raam werd ingeslagen. Een flatscreen werd weggenomen.

Maarheeze: Inbraak bij bedrijf

Bij een bedrijf aan het Rondven is tussen woensdag 17.30 en donderdag 8.00 uur ingebroken. Een buitendeur is geforceerd. De buit bestond onder andere uit enkele computers, digitale meetapparatuur en inktpatronen. Daarnaast werden koffie, filterzakjes, suiker, flessen frisdrank en toiletpapier weggenomen.