Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
25 augustus 2005

Amsterdams Uitburo en Openbare Bibliotheek Amsterdam gaan samenwerken!

Tijdens de Uitmarkt 2005 zal een unieke samenwerking worden gepresenteerd. Het Amsterdams Uitburo (AUB) en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) worden partners.

Openbare Bibliotheek Amsterdam en Amsterdams Uitburo bundelen hun krachten De OBA is een bruisend cultureel centrum dat honderden culturele activiteiten per jaar organiseert. Dankzij de samenwerking met het AUB kan de OBA zich beter profileren als een plek waar meer is te doen dan alleen het lenen van boeken.

Via de filialen van de OBA kan een brede doorsnee van de Amsterdamse bevolking worden bereikt. Het AUB krijgt nu de mogelijkheid deze groep beter te informeren over het Amsterdamse culturele aanbod en speciaal geselecteerde culturele aanbiedingen te doen.

Ledenpas wordt cultuurpas
Alle OBA-leden krijgen een nieuwe pas die behalve toegang tot de collectie van de bibliotheek nu ook culturele voordelen biedt. Het AUB zal maandelijks een exclusieve culturele aanbieding verzorgen voor de leden. Ook krijgen bibliotheekleden 25% korting op een Uitkrant-abonnement en kunnen zij op vertoon van hun pas gratis deelnemen aan rondleidingen in een aantal Amsterdamse theaters.

Ticketpoint in de Centrale Bibliotheek
Om het culturele aanbod voor leden van de bibliotheek nog beter bereikbaar te maken wordt er in de Centrale Bibliotheek op de Prinsengracht een Ticketpoint van het AUB geopend. Hier zijn, net als in de Ticketshop op het Leidseplein, kaarten verkrijgbaar voor bijna alle voorstellingen die in Amsterdam te zien zijn. Het is de bedoeling dat er in de loop van 2006 ook Ticketpoints worden geopend in filialen van de OBA in West en de Bijlmer.

Speciale Uitkrant-bijlage
Het AUB zal in haar media aandacht besteden aan de culturele activiteiten die door de OBA worden georganiseerd. Zo is er vanaf september 2005 elke maand een speciale bijlage in de Uitkrant. In dit OBA-journaal worden alle culturele activiteiten die in de Amsterdamse bibliotheken plaatsvinden -van voorleeesavond tot concerten uitgelicht.

Samen sterk!
De gezamenlijke activiteiten die in september 2005 van start gaan, vormen de opmaat voor een culturele samenwerking waar u nog veel van zult horen.



Ingezonden persbericht