Ingezonden persbericht


Succesvolle introductie van nieuw HRM/Payroll-systeem in het onderwijsveld

Twee scholen eerste gebruikers van MercesHRC@Work

Tiel, 25 augustus 2005 - Op 1 augustus zijn het Johannes Fontanus College uit Barneveld en het Christelijk Lyceum uit Delft, beide met ruim 200 personeelsleden, overgegaan op MercesHRC@Work. Vandaag hebben beide klanten hun eerste payroll gedraaid en zijn de salarisspecificaties gereed voor uitreiking. Merces BV brengt de HRM/Payroll-oplossing voor het onderwijs sinds eind vorig jaar in nauwe samenwerking met Magma IT-Solutions BV op de markt. MercesHRC@Work biedt volledige ondersteuning van de personeels- en salarisadministratie van onderwijsinstellingen, inclusief de salarisverwerking zelf. Ook is een breed scala aan functionaliteiten beschikbaar waarmee HRM in het onderwijs (Integraal Personeels Beleid, IPB) volledig wordt ondersteund.

De op mySAP All-in-One gebaseerde oplossing neemt alle gegevens over personeelsleden op in één database, waaruit met gebruikersvriendelijke tools flexibel kan worden gerapporteerd. Daarnaast bevat MercesHRC@Work tal van functionaliteiten die de huidige gangbare vergelijkbare informatiesystemen niet bieden. Een aantal van die systemen is bovendien aan het eind van hun lifecycle.

Naar verwachting gaan per 1 oktober a.s. en per 1 januari 2006 nog eens ten minste 25 instellingen in het Voortgezet Onderwijs en in de sector Middelbaar Beroepsonderwijs en Volwassenen Educatie met in totaal zo'n 12.000 personeelsleden gebruikmaken van MercesHRC@Work. In het onderwijsveld is de belangstelling voor het nieuwe geheel geïntegreerde informatiesysteem groot. Veel van de nu in het onderwijs gangbare informatiesystemen zijn naar het oordeel van de gebruikers aan vervanging toe. MercesHRC@Work zal nog dit jaar worden uitgebreid met de CAO en bijbehorende regelingen van het Hoger Beroeps Onderwijs. Omdat het Primair Onderwijs in augustus 2006 overgaat op lumpsum financiering, wordt MercesHRC@Work in de loop van dat jaar ook voor deze sector geschikt gemaakt.

Over Merces BV
Merces BV is een bekend dienstverlenend administratiekantoor in het onderwijsveld. De dienstverlening strekt zich uit over het gehele gebied van personeels- en salarisadministratie en de financiële administratie van instellingen. Ook worden tools voor managementrapportages geleverd. Merces verloont op dit moment ongeveer 30.000 personeelsleden en heeft daarmee een marktaandeel van tien procent. In de loop van 2004 heeft Merces op basis van een marktanalyse het initiatief genomen tot de selectie van een nieuw informatiesysteem op HRM/Payroll-gebied: MercesHRC@Work.

Over Magma IT-Solutions BV
Magma IT Solutions BV vergroot de toegevoegde waarde van de HRM-functie voor haar klanten. Door de inzet van HRM-specifieke informatietechnologie vinden efficiencyverbetering en procesverbetering plaats. De directe bijdrage van de HRM-functie wordt hierdoor duidelijk zichtbaar in het bedrijfsresultaat van iedere onderneming.

Over mySAP All-in-One
mySAP All-in-One is ontworpen voor MKB-bedrijven met branchespecifieke eisen. Gebaseerd op mySAP Business Suite zijn de mySAP All-in-One oplossingen vooraf ingericht, betaalbaar en snel te implementeren. Hierdoor kunnen bedrijven hun efficiency vergroten, een snelle ROI bereiken en profiteren van de voordelen van krachtige, geïntegreerde bedrijfsprocessen en e-business-oplossingen. Meer dan 4.200 klanten wereldwijd en meer dan 280 partners onderschrijven de solide kracht van mySAP All-in-One. Met meer dan dertig jaar ervaring in bedrijfs- en industriële processen, stelt SAP het MKB in staat nieuwe business te creëren, de omzet te verhogen, hogere innovatiestandaarden te bereiken en de effectiviteit van marketing- en salescampagnes te vergroten. Meer informatie is te vinden op http://www.sap.com/netherlands/solutions/smb/allinone

Voor meer informatie:

Merces BV
Walter Rijnardus
T 0344 64 80 00
E w.rijnardus@merces.nl I www.merces.nl

Magma IT Solutions BV
Erwin Ummels
T 046 457 00 57
E eummels@magma-it.nl
I www.magma-it.nl