Politie Zeeland


---


W-5739-2005 Poging diefstal uit woning, Serooskerke

In een woning aan de Noordweg in Serooskerke (w) is vannacht, vermoedelijk, geprobeerd in te breken.
Rond 02.00 uur vannacht werd een van de bewoners van het pand wakker, omdat zij gerommel en gepraat hoorde. De vrouw begon te gillen en vermoedelijk is dit de reden geweest dat de potentiele inbrekers op de vlucht zijn geslagen. Bij daglicht zagen de bewoners namelijk schade aan een van de kozijnen van hun woning.


W-5340-2005 Diefstal uit bedrijf, Middelburg

Bij een bedrijf aan de Buitenhove in Middelburg is vannacht ingebroken.
De inbraak vond plaats tussen gisteravond 20.00 uur en vanmorgen 07.10 uur. Door een raam te forceren is/zijn de dader(s) het pand binnengekomen. Uit het pand werd niets weggenomen.


Z-5341-2005 Diefstal van wielen, Breskens

Van een geparkeerde auto aan de Langeweg in Breskens zijn alle vier de wielen weggenomen.
De diefstal vond plaats tussen gisteravond 21.00 uur en vanmorgen 09.00 uur.


W-5342-2005 Diefstal uit vakantiewoning, Koudekerke

Uit een vakantiewoning in het Vebenabos in Koudekerke is tussen 18.30 uur gisteravond en 09.30 uur vanmorgen een laptop weggenomen.
Door een ruit in te slaan is/zijn de dader(s) de woning binnengekomen. Ook werd een boormachine meegenomen. Een schadebedrag is niet bekend.


Z-5343-2005 Verkeersongeval Biervliet

Rond 12.37 uur vanmiddag heeft op de N61, ter hoogte van Biervliet, een verkeersongeval plaatsgevonden.
Doordat een 28-jarige man uit Cochstedt (D) een andere automobilist, een 21-jarige vrouw uit Illingen (D), aan de linkerzijde inhaalde, is een aanrijding ontstaan en is de 21-jarige vrouw met een gekneusd been overgebracht naar het ziekenhuis. Normaal gesproken zou het geen probleem zijn om iemand aan de linkerzijde in te halen, echter, nu had de vrouw te kennen gegeven dat zij linksaf wilde slaan en had ook haar knipperlicht al aangezet. Een botsing was dus het gevolg. Beide auto's raakten beschadigd.


O-5344-2005 Poging diefstal velgen, Scharendijke

Een geparkeerde personenauto, aan de Brouwersdam in Scharendijke, is tussen gisteravond 18.00 uur en vanmiddag 13.00 uur het doelwit geworden van dieven.
De eigenaar ontdekte vanmiddag dat er allemaal krassen rondom zijn auto zaten. Ook zag hij dat de wielbouten losgedraaid waren en dat er vijf wielbouten waren weggenomen.

O-5345-2005 Dakpan mogelijk van diefstal afkomstig

In Tholen werd afgelopen nacht, rond 02.36 uur, op de Edisonweg, een eenzame wandelaar aangetroffen door de politie.
De man droeg "iets" onder zijn jas dat de politie onder geen beding mocht zien. Uiteindelijk liet de man zien wat het "iets" was. Het bleek een zogenaamde sierdakpan te zijn, begroeid met wat plantjes. De man verklaarde de dakpan te hebben gevonden, de politie wil graag weten of dat ook inderdaad het geval is. Mocht er een benadeelde zijn bij wie een sierdakpan uit zijn/haar tuin is gestolen, wordt deze persoon verzocht aangifte te doen op het politiebureau in Tholen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.