Ingezonden persbericht


Imtech neemt Synerco in België over

Imtech versterkt positie op inframarkt in België

Gouda, 25 augustus 2005 - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Belgische infraspecialist Synerco overneemt. Intensieve samenwerking tussen Synerco, de in april 2005 overgenomen infrastructurele onderhoudscontracten van het Belgische Arduco en het Nederlandse Imtech Infra zal leiden tot een aanzienlijke versterking van de positie van Imtech en Synerco op de Belgische inframarkt. De overnamesom, inclusief een earn-out, bedraagt circa vijf keer de genormaliseerde EBIT over 2004 van Synerco en zal in contanten worden voldaan. De overname levert een directe bijdrage aan de winst per aandeel.

Profiel Synerco
Synerco is een onafhankelijke Belgische technische dienstverlener gevestigd in Lichtervelde in Vlaanderen. Met circa 250 medewerkers werd in 2004 een omzet gerealiseerd van ruim 18 miljoen euro. De onderneming is over een breed front actief in de infrastructurele markt, onder meer op het gebied van gas, water, elektriciteit, TV, telefonie, internet, openbare verlichting, verkeer, waterzuivering, sluizen en bruggen. Het gaat hierbij om engineering, automatisering, realisatie, renovatie, upgrading, onderhoud en beheer van (digitale) netwerken en een breed scala aan oplossingen op het gebied van laag-, midden- en hoogspanning. Een groot deel van de omzet komt tot stand op basis van langlopende raamcontracten, waardoor sprake is van een stabiele orderstroom. De onderneming beschikt over een hoog kwaliteitsprofiel en diverse erkenningen voor overheidsopdrachten.

Synergie
Met de overname verkrijgt Imtech een sterke infra-organisatie in geheel Vlaanderen met ruime expertise op het gebied van engineering, projectmanagement en uitvoeringscapaciteit. De van Arduco overgenomen onderhoudscontracten op het gebied van openbare verlichting in de provincies Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg zullen vanuit Synerco gecoördineerd worden, waardoor grotere efficiëntie en lagere kosten mogelijk zijn. Bovendien zal er intensieve samenwerking plaatsvinden tussen Synerco en het Nederlandse Imtech Infra. In Nederland is Imtech Infra één van de leidende marktpartijen in de inframarkt. Met de kennis en expertise van Imtech Infra (engineering, managementsystemen en technologiekennis) kan snelle groei bereikt worden in de Belgische markten van verkeer, vervoer, besturing, beveiliging, rail, datadigitalisering en energie.

In België is Imtech - naast omvangrijke activiteiten in de utiliteit en industrie (omzet 2004: 127 miljoen euro) - in de inframarkt reeds actief op het gebied van railtechnologie, hoogspanning en telecom.

Het management van Synerco blijft aan de onderneming verbonden, waarmee continuïteit gewaarborgd is.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 14.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland, Spanje en is tevens actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 Index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl