Politie Midden- en West Brabant

84 bekeuringen bij grote verkeerscontrole door politie Moerdijk

MOERDIJK, 25 augustus 2005

Op donderdag 25 augustus is door de politie Moerdijk en het Verkeershandhavingsteam van de regio Midden en West Brabant een grote verkeerscontrole gehouden op diverse plaatsen in de gemeente Moerdijk. Bij deze controle heeft de politie 84 bekeuringen uitgedeeld.

Er werden 15 mensen voor deze controle ingezet, met radar auto, laser gun en een opsporingsapparaat voor radar detectoren.

Er is gecontroleerd op de Kerkhofweg (tussen 10.00 en 11.00 uur) en Hazeldonksezandweg (tussen 11.00 en 12.15 uur) te Zevenbergen, de Vallenciennestraat (13.45 en 15.15 uur) te Fijnaart, op de Provinciale Weg (tussen 10.00 en 12.00 uur) te Langeweg en op de Parallelweg West te Fijnaart (tussen 13.30 en 15.45 uur).

Er werd met twee controle groepen gewerkt. Deze gaven de volgende resultaten:

50 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel; 7 bekeuringen voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs; 5 bekeuringen voor het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs; 4 bekeuringen voor het niet handsfree bellen;
5 bekeuringen voor het overschrijden van de snelheid;

1 bekeuring voor het niet verzekerd rijden;

1 bekeuring voor het ontbreken van een verzekeringsplaatje;
1 bekeuring voor onjuiste inrichting van een aanhangwagen;
1 bekeuring voor het niet hebben van een juiste losbreek inrichting aanhangwagen;

1 bekeuring voor het niet hebben van een gele sticker op de bromfiets; 5 bekeuringen voor het onnodig geven van lichtsignalen; 3 bekeuringen voor het overschrijden van een doorgetrokken streep.

Totaal zijn er 84 bekeuringen

Daarnaast zijn de volgende goederen nog inbeslag genomen:een hakbijl, een kleine hoeveelheid drugs, een spuit met naald en een snelheids radar detector.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Jan Koetsenruijter