Gemeente 's-Hertogenbosch

25-08-2005
Oplevering upgrading bedrijventerrein Ertveld-Noord De upgrading van bedrijventerrein Ertveld-Noord wordt morgen (donderdag 25 augustus 2005) tijdens een feestelijke bijeenkomst opgeleverd. Wethouder Eigeman onthult een plaquette. Het terrein is op diverse manieren verbeterd. Zo heeft er een herinrichting van de openbare ruimte plaatsgevonden en is de riolering van de Ertveldweg vernieuwd. Bij een aantal bedrijfspanden en omliggende kavels is een kwaliteitsverbetering doorgevoerd.

De zichtbare en duurzame verbetering van het Bedrijventerrein Ertveld-Noord is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van de betrokken partijen; Ondernemersvereniging Spoorzone, Provincie Noord-Brabant, Gemeente `s-Hertogenbosch en het Ministerie van Economische Zaken, onderdeel SenterNovem. Op Ertveld-Noord zijn extra parkeerplaatsen aangelegd, de weg verbreed en het wegdek is vernieuwd. Aan de noordzijde van de Ertveldweg is een keerlus aangelegd. Een aantal gevels en voorterreinen zijn opgeknapt. Firma Heijmans BV heeft de werkzaamheden uitgevoerd. In het najaar 2005 start de procedure voor herontwikkeling van de Kop van het Ertveld. De Parallelweg wordt doorgetrokken door Ertveld-Zuid waardoor het gebied in tweeën wordt verdeeld. Dit terrein wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden daarvan starten waarschijnlijk in 2007. De verbeteringen van het bedrijventerrein Ertveld wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door het Ministerie van Economische Zaken/ SenterNovem. Het totale project voor Ertveld kost EUR 4,3 miljoen euro, waarvan EUR 1,7 miljoen euro wordt gesubsidieerd.

In 2001 is er een onderzoek geweest naar de ontwikkelingsperspectieven van 19 binnenstedelijke bedrijventerreinen in `s-Hertogenbosch. Per bedrijfsterrein is een ontwikkelingsrichting vastgelegd. Voor het bedrijventerrein Ertveld-Noord is vervolgens besloten over te gaan tot herontwikkeling.