Dienstenbond CNV

Uitnodiging ledenvergadering Deli XL
23-08-2005

Enige weken geleden heeft u gehoord dat de kogel door de kerk is en dat Deli XL wordt overgenomen door het bedrijf Bidvest. Wij hebben u via onze Info van 15 juli jl. hierover geïnformeerd. We schreven in de Info dat er een aantal afspraken zijn gemaakt over de gevolgen van de overname voor wat betreft de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden. Die afspraken zijn vastgelegd in een convenant. Dat convenant willen we met u bespreken en ter stemming voorleggen in een ledenvergadering op 25 augustus a.s.

Convenant
De afspraken die we hebben gemaakt met Bidvest en Deli XL zijn in een soort van contract op papier gezet. Dit is het convenant. We denken dat u er niet zoveel aan heeft als we u het convenant zonder enige toelichting toesturen en dan aan u vragen wat u er van vindt. Wij vinden het belangrijk om te vertellen hoe de afspraken tot stand zijn gekomen en wat er precies bedoeld wordt met de tekst zoals die op papier staat. We zorgen er voor dat we voldoende exemplaren van het convenant bij ons hebben tijdens de ledenvergadering. We zullen de tekst dan met u doornemen en u kunt dan uw vragen stellen.

Vertrouwelijk
Het bijzondere aan de onderhandelingen die we met Bidvest en Deli XL hebben gevoerd, is het feit dat dat onder strikte vertrouwelijkheid moest en dat we dus niet met u konden overleggen over onze inzet. Ook konden we u niet betrekken bij het proces. Dat zijn wij niet gewend en dat is ook niet onze normale manier van doen, maar het was deze keer nodig omdat zowel AHOLD als BIDVEST beursgenoteerde ondernemingen zijn en de koop/verkoop van Deli XL natuurlijk erg koersgevoelige informatie is.

Principeakkoord
Ondanks het feit dat we nu pas aan u (kunnen) vragen wat uw mening is, willen we wel het bereikte resultaat aan u voorleggen als principeakkoord. Dat betekent dat we vinden dat we goede afspraken hebben kunnen maken en dat we aan u vragen om in te stemmen met het bereikte resultaat. Alleen leden van CNV Dienstenbond mogen stemmen. Uw collega die geen lid is, maar wel wil laten weten wat hij van de resultaten vindt, kan meestemmen als hij of zijn nu lid wordt van de bond. Dat is sowieso een goede zaak. Door uw lidmaatschap hebben we in de afgelopen weken veel tijd aan overleg met Deli XL kunnen besteden. En we zijn er nog niet. In het najaar moet er nog veel worden ingevuld, zoals het loon bij ziekte en de pensioenregeling.

Ledenvergadering
De ledenvergadering vindt plaats op donderdag 25 augustus a.s. van 12.00 tot 13.00 uur in de grote vergaderzaal van Deli XL in Ede.

Werkt u op een andere locatie en wilt u dat we ook bij u op de vestiging of in de buurt langs komen, laat dat dan weten. Als er voldoende belangstelling is, organiseren we meerdere bijeenkomsten.

Contact
U kunt contact met ons opnemen via onderstaand adres. In verband met de vakantieperiode vragen we u om zoveel mogelijk te reageren via de mail.