Gemeente Haarlem


24 augustus 2005

223/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Penning van verdienste Haarlem voor Dick Veldmaat

ONDER EMBARGO TOT 25 AUGUSTUS 2005 OM 17.00 UUR

De penning van verdienste van de gemeente Haarlem wordt uitgereikt aan:

Naam : Dick Veldmaat

Functie : Directeur van Vialis Verkeer & Mobiliteit b.v.

Datum van uitreiking : 25 augustus 2005

Plaats van uitreiking : Teylers museum

Tijd van uitreiking : tijdens de receptie om 17.00 uur

Uitreiking zal geschieden door : burgemeester J.J.H. Pop


Toelichting :
Op donderdag 25 augustus 2005 zal ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van Vialis Verkeer & Mobiliteit b.v., aan de heer D.M. Veldmaat de penning van verdienste van de gemeente Haarlem worden uitgereikt door de burgemeester van Haarlem, de heer mr. J.J.H. Pop.

De heer Veldmaat ontvangt de penning van verdienste vanwege zijn langdurige en veelzijdige bijdrage aan de continuïteit en bloei van het bedrijf Vialis (voorheen Nederland Haarlem), de jarenlange aansturing van dit bedrijf vanuit de directie en zijn inzet voor de Industrie Kring Haarlem (IKH) en de Stichting Collectieve beveiliging Waarderpolder (CBW).

De heer Veldmaat heeft zich onder meer op de volgende aspecten verdienstelijk gemaakt:
. jarenlange aansturing van de organisatie vanuit de directie met betrekking tot de opzet van de assemblage en serviceverlening van verkeerstechnische regelapparatuur;
. opzet van buitenlandsactiviteiten in met name Polen, die hebben bijgedragen aan export vanuit Haarlem naar Polen, hierbij werd zowel kennis als daadwerkelijke export van producten gerealiseerd. Naast Polen zijn ook relaties in het Verre Oosten opgebouwd, die ook de Haarlemse regio hebben bezocht;
. belangenbehartiging van Vialis in de Haarlemse regio waardoor een sterk netwerk is opgebouwd waaruit allerlei maatschappelijke relaties met Vialis zijn ontstaan. Hierdoor werden bijvoorbeeld ook duurzame relaties met scholen opgebouwd, waardoor leerlingen bij Vialis stage konden lopen en nieuwe deskundige medewerkers ook snel konden worden geworven.

In 1992 trad de heer Veldmaat als bestuurslid toe tot de Industrie Kring Haarlem (IKH) en is sinds 2002 voorzitter. Gedurende die tijd is het ledenaantal sterk toegenomen en is de Kring uitgegroeid tot een volwaardig gesprekspartner voor de gemeente. De Industrie Kring Haarlem is een belangenvereniging die met name gericht is op de industriële bedrijven in de gemeente. De heer Veldmaat heeft zich als bestuurslid en zeker als voorzitter met groot enthousiasme en inzet sterk gemaakt voor tal van projecten, zoals beveiliging, bewegwijzering, vervoersmanagement en inzameling bedrijfsafval. De heer Veldmaat is ook intensief betrokken bij de herstructurering van de Waarderpolder en de verbetering van de bereikbaarheid, met name de nieuwe oeververbinding naar de Waarderpolder. De afgelopen jaren heeft hij samen met de gemeente gewerkt aan de invoering van het parkmanagement in de Waarderpolder.

Daarnaast is de heer Veldmaat medeoprichter van het Collectief Beveiliging Waarderpolder (CBW) en is hij tot en met 2004 voorzitter van de Stichting geweest. De Stichting is in 1995 tot stand gekomen door een aantal initiatiefnemers uit het bedrijfsleven. Doel ervan was de in de Waarderpolder voorkomende criminaliteit en gevoelens van onveiligheid terug te dringen. Men heeft dat bereikt door het uitbreiden van toezicht in een samenwerkingverband tussen bedrijfsleven, gemeente, politie en maatschappelijke organisaties. In deze bestuursfunctie heeft de heer Veldmaat daadwerkelijk een verbetering van de veiligheid in de Waarderpolder weten te bereiken.

Sinds 2002 is de heer Veldmaat als voorzitter van de IKH afgevaardigd in de Raad van Toezicht van de CBW. In deze Raad zijn ook de gemeente en Politie Kennemerland vertegenwoordigd. De Raad houdt toezicht op het beleid van het bestuur van de Stichting en op de algemene gang van zaken binnen de Stichting.

De penning van verdienste van de gemeente Haarlem wordt aan de heer Veldmaat uitgereikt tijdens een receptie, die hem door het bedrijf Vialis wordt aangeboden ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van het bedrijf.

Concernstaf
M.J. Hulsebos-Jansen Schipper
023-5113001
mjhulsebos@haarlem.nl

---- --