Gemeente Roermond

Internationale podiumdichters in Roermond

In het kader van de Literaire Zomer is er op donderdag 25 augustus een voorstelling met internationale podiumdichters in De Steenen Trappen aan de Neerstraat. Bezoekers kunnen op deze avond, die om 20.30 uur begint, kennismaken met poëzie performers, die verder kijken dan hun blad papier. Dichters uit Nederland, Duitsland en Luxemburg treden voor het voetlicht en vertonen hun verbale kunsten. De avond staat in het teken van het korte verhaal.

Sinds jaren is Markim Pause (D) een van de meest actieve en reislustige Slamdichters in het Duitse taalgebied. In 2002 won hij in Bern met team Wuppertal de German International Poetry Slam. Hij vindt dat het geschreven woord moet worden uitgesproken en thuishoort op het podium.

In Roermond stelt Markim Pause vertegenwoordigers voor van de Europese Spoken word en Poetry slam scène met KATINKA BUDDENKOTTE (d) en FRANCIS KIRPS (lUX). Speciale gast is HANS VAN BERGEN, stadsdichter van Roermond. De muzikale bijdrage is van Shlomo Szejbenszpyler.

Aansluitend is er een Open Microfoon waarbij ook lokale en regionale dichters enig werk aan het publiek ten gehore brengen. Gegadigden kunnen zich daarvoor aanmelden bij de entree en krijgen uiteraard gratis toegang tot de avond.

Programmaboekjes en entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de Stadsbibliotheek Roermond. De entreeprijs is 5 euro. Er is voordeel voor leden van de bibliotheek, zij krijgen op vertoon van hun bibliotheekpas 1 euro korting en betalen slechts 4 euro per voorstelling (max. 2 entreekaarten per pas).
---

Deze voorstelling maakt deel uit van het internationale festival Literaire Zomer | Literarischer Sommer. Het festival biedt een buitenkans om kennis te maken met grensoverschrijdende literatuur en schrijvers. Tijdens 30 voorstellingen maken Nederlandse, Belgische en Duitse auteurs een kleine tournee langs de 8 steden Heerlen, Maastricht, Roermond, Venlo, Hasselt, Krefeld, Mönchengladbach en Neuss. Alle informatie is beschikbaar op www.literairezomer.nl of via 0626650054.

De Literaire Zomer in Roermond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roermond, provincie Limburg, Stadsbibliotheek Roermond, Goethe Institut Amsterdam e.a.

Publicatiedatum: 26.05.2005 Bijgewerkt: 24.08.2005