Ingezonden persbericht

Kunststof moeren voor de HSL-lijn, geproduceerd door AWA Molding

DRACHTEN, 20050825 -- Eind vorig jaar werd onder anderen AWA Molding benadert door Redubel B.V. voor het ontwikkelen en produceren van kunststof moeren in diverse maten. Deze moeren (niet standaard verkrijgbaar in de handel) worden gebruikt voor het stellen van geluidsschermen die door Redubel worden geplaatst langs de HSL-lijn.


AWA Molding wist zich van de andere aanbieders te onderscheiden door gebruik te maken van een uitgekiend matrijsontwerp. Met dit ontwerp zijn de machine/matrijs/robot mogelijkheden optimaal op elkaar zijn afgestemd. Dit ontwerp maakt het mogelijk om tegen een lagere integrale kostprijs te produceren dan de concurrentie. De productie van de kunststof moeren vindt bij AWA Molding geheel geautomatiseerd plaats.

Redubel B.V. gespecialiseerd in geluidsschermen, maakt onderdeel uit van de Koninklijke BAM Groep nv. Koninklijke BAM Groep nv verenigt werkmaatschappijen die actief zijn in de sectoren Bouw en vastgoed, Infra, Techniek, en ook Consultancy en engineering. Bovendien heeft de Groep een belang in een wereldwijd opererende, leidende baggeronderneming Koninklijke BAM Groep behoord tot de grootste bouwondernemingen van Europa. Het concern is marktleider in Nederland en heeft belangrijke marktposities verworven in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Duitsland en de Verenigde Staten.




De Heer S. F. Dijkstra