Ingezonden persbericht

Opera in de buitenlucht

ZEIST, 20050202 -- Na het gigantische succes in onder andere Frankrijk en België is er dit jaar in Nederland voor het eerst een groots openluchtopera. Op 25, 26 en 27 augustus brengt Stichting Opera Promotions Nederland het meesterwerk 'Le Nozze di Figaro' van W.A. Mozart in de tuinen van Slot Zeist. Dit evenement wordt opgezet met de authentieke Italiaanse sfeer van de grote operatheaters zoals in Verona. Geheel in de openlucht met enkel een podium, verlichting en het prachtige Slot Zeist als decor.


Le Nozze di Figaro is een opera vol intriges, humor en eindigt met het mooiste huwelijksfeest van deze zomer. De regisseur van de opera is Alain Sachs die bekend is van grote producties in België en Frankrijk. De muzikale leiding is in handen van Eric Lederhandler die als gastdirigent voor vele internationale symfonische orkesten heeft gestaan. Hij wordt bijgestaan door de Nederlander Daan Admiraal. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Frank Dolphin Wong (Figaro), Kee-Chang Song (De Graaf), Annemarie Kremer (De Gravin) en Anneleen Bijnen (Cherubino).

De kaartverkoop gaat op 1 mei van start. Kaarten zijn telefonisch te reserveren via 0900-2022709 en via de internetsite www.openluchtopera.nl. De internetsite is per 1 maart online. Voor overige informatie belt u 040-8447644.




Ingezonden persbericht