Ingezonden persbericht




Oneindige kanotocht door de Kop van Overijssel

Nationaal Park De Weerribben organiseert in samenwerking met Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer een 4-daagse kanotocht door de prachtige waterrijke natuurgebieden De Weerribben en De Wieden. Onder begeleiding van ervaren natuurgidsen wordt er van 25 tot en met 28 augustus niet alleen gevaren maar ook zeker stilgestaan bij de grote variatie aan flora en fauna in deze moerasgebieden.

De tocht start donderdag 25 augustus in Meppel. Na een stevige wandeltocht worden in De Wieden de kano's opgezocht om de rest van de dag te varen door kolkjes en kreken. 's Avonds zullen de deelnemers hun tenten opzetten en hun eigen potje moeten koken. De tweede dag gaat ook door De Wieden maar nu gaat de route tevens over grote wateren en meren. Een camping aan het water in Blokzijl is de locatie van de tweede overnachting. De derde en vierde dag wordt er gevaren en overnacht in het Nationaal Park De Weerribben om op zondag 28 augustus te eindigen in Ossenzijl. Niet alleen overdag is er een inspannend en afwisselend programma, ook 's avonds gaan we op pad. Met een batdetector op zoek naar vleermuizen en in alle stilte op zoek naar ottersporen..

Aan deze Oneindige Kanotocht in Canadese kano's kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Aangezien er flinke wandelingen op het programma staan en er vier dagen wordt gevaren is een goede conditie en ervaring met de kano noodzakelijk. Alleen dan kunt u onderweg volop genieten van de rust, de afwisseling in het landschap, de rietvelden, de trilvenen, de speciale moerasvegetatie, de vele vogels en libellen en de verhalen die over het gebied te vertellen zijn.

De kosten voor deze begeleide groepstocht zijn E 75,= per persoon op basis van overnachting in eigen tentjes op eenvoudige kampeerplaatsen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd en met de groep zal worden gekookt. Voor meer informatie en opgave kunt u op maandag, dinsdag en woensdag contact opnemen met de Coördinator voorlichting en educatie van het Nationaal Park De Weerribben: 038 4250977 / 06 124 72 155.