KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

24-8-2005

Gaston Loos wint Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen Overijssel/Flevoland

Almere-Haven, 24 augustus 2005 Vanavond zijn er bij WSV Almere-Haven de Delta Lloyd Provinciale Kampioenschappen Matchracen voor de provincie Overijssel/Flevoland verzeild. Met een mooi briesje, windkracht vier, streden de teams om een plek in de kwartfinales die volgende week tijdens de HISWA te Water in IJmuiden zullen worden gehouden.

De jonge Splashzeilers Steyn Schiltkamp en Mark Bonsink lagen er na de eerste ronde al direct uit. Mark die eind juli nog tweede werd tijdens het WK Splash in Polen vertelde dat ze erg moesten wennen aan de boot. Na deze avond kon hij met zekerheid zeggen dat hij in de toekomst geen overstap zal maken naar een valk.

Ook het team van kernploeg lid Janneke Hin moest erg wennen aan de boot. Janneke die normaal gesproken in de Yngling vaart moest het ontgelden in de wedstrijd tegen Gaston Loos, die later de winnaar van dit kampioenschap zou worden.

De spannende finale ging uiteindelijk tussen Alwin van Daelen en Gaston Loos. Er was een groot snelheidsverschil tussen de boten, aldus Alwin. Er werd na race 1 dan ook van boot gewisseld. Wie de snelleboot kreeg in race 3 werd bepaald door een loting en helaas voor Alwin lootte Gaston de snelle boot. Met een 2-1 overwinning ging de titel Provinciaal Kampioen Matchracen voor de provincie Overijssel/Flevoland naar Gaston Loos met bemanningslid Maarten Innemee. Maarten die al eerder meedeed als bemanning van Jelle Roos in het Delta Lloyd Provinciale Kampioenschap Matchracen voor de provincie Noord-Holland, won de titel als bemanning voor de tweede maal. Op de vraag of het dus aan de goede bemanning lag antwoordde hij: Ik zoek gewoon steeds de goede schipper uit om mee te varen.

Gaston Loos komt op woensdag 31 augustus uit in de kwartfinales tijdens de HISWA te Water in IJmuiden. Hij zal het dan opnemen tegen de winnaar van het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap van de provincie Friesland/Groningen/Drente, Menno Sappé.

E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl