Akzo Nobel

Akzo Nobel schikt overgebleven Remeron-rechtszaak

Arnhem, 25 augustus 2005 Akzo Nobel, de internationale onderneming actief op het gebied van geneesmiddelen, coatings en chemische producten, bevestigde vandaag dat zij en Organon USA, haar Amerikaanse activiteit op het gebied van de humane gezondheidszorg, een schikking hebben getroffen in de overgebleven vorderingen van een mededingingsprocedure met betrekking tot het antidepressivum Remeron® in de VS.
Deze schikking van USD 75 mln met een aantal medicijnengroothandels die Remeron rechtstreeks van Organon betrokken, maakt een eind aan de laatste vorderingen in een reeks mededingingszaken waarin gesteld werd dat de onderneming door het inzetten van een octrooi op het gebied van het gebruik van Remeron in combinatie met selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI's), de marktintroductie van mirtazapine (de generieke versie van Remeron) zou hebben vertraagd en daarmee in strijd zou hebben gehandeld met het mededingingsrecht.

Akzo Nobel blijft van mening dat haar acties om haar intellectueel eigendom te verkrijgen en te beschermen rechtmatig waren. Echter, gegeven de tijd, kosten en risico's van het verder voortzetten van deze rechtszaak, heeft de onderneming van de gelegenheid gebruikgemaakt om tot een oplossing te komen.

Deze schikking is onderworpen aan bepaalde voorwaarden, onder meer - maar niet uitsluitend - de goedkeuring door de federale rechtbank van New Jersey (VS).

Akzo Nobel heeft reeds een schikking getroffen met een aantal indirecte afnemers, openbare aanklagers, producenten van generieke geneesmiddelen, verscheidene apotheekketens en farmaceutische groothandels.