Participatie RealTimeCompany keert 2.8 miljoen euro dividend uit

(25/08/05 08:36 CET)

Het bedrijf Virtual Industries BV, waarin RealTimeCompany NV voor 20% participeert middels haar dochter onderneming Newconomy Ventures BV keert een dividend uit van euro 2.800.000 euro. De 20% deelneming geeft recht op een uitbetaling aan RT Company NV van Euro 560.000. Deze opbrengst draagt dit jaar bij aan het positieve resultaat.

Het is niet de eerste keer dat Virtual Industries dividend uitkeert aan haar aandeelhouders. Enkele jaren geleden keerde het Amsterdamse Internetbedrijf al eens 3.8 miljoen euro uit. Virtual Industries is in 1997 opgericht. Het bedrijf was in het verleden als oprichter en/of als aandeelhouder betrokken bij initiatieven als de nieuws website NU.NL, het Internet Persbureau Nederland, direct marketing organisatie Netdirect en zoekmachine Ilse.

Het bestuur van RealTimeCompany heeft zoals eerder bekend gemaakt, het voornemen om nog dit jaar weer te investeren in de ICT en media gerelateerde bedrijven. Het bedrijf houdt via haar dochteronderneming Newconomy Ventures b.v. belangen in verschillende succesvolle bedrijven zoals bijvoorbeeld het e-mail marketingbedrijf Veritate (www.veritate.com), alsmede het softwarebedrijf OOIP BV en het bedrijf Diginotar (www.diginotar.nl). Inmiddels wordt RealTimeCompany bestuurd door George Toth, die eerder het beursgenoteerde De Vries Robbé van de ondergang redde.

Source : RT Company