Ingezonden persbericht


Persbericht

Introductie RSS-nieuwsfeed per beursgenoteerde onderneming door EuroBench.com

Om beleggers optimaal te kunnen voorzien van de beursberichten die voor hen interessant zijn heeft beleggerswebsite EuroBench.com voor iedere beursgenoteerde onderneming een RSS-feed gelanceerd. "Met deze gratis service willen we beleggers de mogelijkheid bieden om alleen die informatie te ontvangen die voor hen relevant is, zonder dat ze daarvoor continu de site hoeven te raadplegen." Aldus Wilfred Romijn, Coördinator van EuroBench.com. "We hadden al een nieuwsfeed van ons beursnieuws per RSS, die uiteraard beschikbaar blijft, maar hiermee kunnen beleggers berichten ontvangen die aansluiten bij hun belang of specifieke interesses."

RSS

Met behulp van een RSS-lezer kan men zich snel en gericht op de hoogte laten brengen van het actuele aanbod in hun interessegebied op internet. Een RSS-lezer bespaart de internetter surf- en zoektijd. Men kan meerdere RSS-feeds toevoegen aan een RSS-lezer..

EuroBench.com

Om Beleggers zo veel mogelijk informatie op maat te kunnen bieden heeft EuroBench.com onlangs een aantal onderdelen vernieuwd en uitgebreid zoals interactieve grafieken op de homepage en een Top 10 stijgers en dalers waarbij gekozen kan worden tussen de verschillende beurzen en type beleggingsinstrumenten (aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, warrants etc.). Daarnaast is ook de look & feel aangepast. Bezoekers hebben enthousiast op de aanpassingen gereageerd.

EuroBench.com heeft 1,3 miljoen unieke bezoekers per jaar (bron Sitestat, gemeten over 2004) en behoort daarmee tot de top van de beleggerssites in Nederland. Met de aanpassingen wordt er naar gestreefd deze sterke positie uit te bouwen.


Tijd Beursmedia


Tijd Beursmedia (dochteronderneming van Uitgeversbedrijf Tijd NV) is reeds meer dan 15 jaar actief op de markt als financiële datavendor. Voor diverse kanalen zoals print, internet, teletekst, 0900, i-mode, SMS, PDA en televisie wordt financiële informatie bestaande uit koersen, nieuws en analyses geleverd. Naast het aanleveren van onbewerkte data, levert Tijd Beursmedia een belangrijke toegevoegde waarde aan haar klanten door de gegevens in haar databanken te analyseren. Tijd Beursmedia beschikt daarbij over een eigen team analisten dat tekent voor de meest complete fundamentele databanken van aandelen, beleggingsfondsen (België, Luxemburg en Nederland, genoteerd en niet-genoteerd), warrants en reverse-convertibles.

Producten die Tijd Beursmedia onder zijn consumer label in de Benelux voert zijn o.a. het realtime koersensysteem EuroBench Realtime Internet Streamer (ERIS) en EuroBench Download. Met meer dan 5.000 gebruikers is Tijd Beursmedia marktleider in dit segment van de markt. EuroBench.com behoort met 1.3 miljoen unieke bezoekers per jaar (Bron Sitestat) tot 1 van de grootste beleggerssites van Nederland.



Ingezonden persbericht