Ingezonden persbericht

AB'90 wil eigen metingen vliegbasis Volkel

via een initiatiefvoorstel 22 september 2005

MILL VOLKEL, 20050825 -- De lokale politieke vereniging Algemeen Belang '90, komt op donderdag 22 september met een initiatiefvoorstel naar de gemeenteraad van de gemeente Mill en St.Hubert NB. Daarmee wil men eigen geluidsmetingen rond vliegbasis Volkel realiseren.


In de raadsvergadering van 22 september, zal de lokale politieke partij AB'90 met een initiatiefvoorstel komen om eigen geluidsmetingen te gaan doen in verband met vliegbasis Volkel. Een motie met dezelfde strekking haalde het tijdens de behandeling van de kadernota 2006 op donderdag 30 juni net niet. Diverse partijen wilden eerst meer weten over deze metingen, voor zij met het voorstel in konden stemmen. Vandaar dat AB'90 nu een nieuw voorstel heeft gemaakt en dat voor de eerst volgende raadsvergadering heeft laten agenderen.

Met deze eigen metingen, wil AB'90 de cijfers van de MER rapportage van vliegbasis Volkel, die eind dit jaar klaar zijn, kunnen controleren. De metingen voor die MER rapportage worden door defensie zelf gedaan en hun meetmethode staat onder controle van het ministerie van VROM. Er hangt echter zo veel van deze metingen af voor de woningbouw in de gemeente Mill en St.Hubert, dat AB'90 graag over eigen cijfers beschikt. Wanneer de MER rapportage namelijk uit zou wijzen dat er minder geluid geproduceerd wordt dan defensie in de milieuvergunning opgenomen wil zien, dan zou het mogelijk kunnen zijn om de geluidszones aan te passen waardoor men in Mill woningen kan bouwen op locaties waar dat nu niet mag. Ook zouden dan in bv het centrum gezinswoningen gebouwd kunnen worden en niet zoals nu alleen seniorenwoningen en woningen voor gehandicapten.



Mosstime mediaservice