Politie Zeeland


---


O-5746-2005 Inbraak in caravans, Kruiningen

In een negental caravans aan de Polderweg in Kruiningen is ingebroken.
Uit de caravans is voornamelijk drank en electronica (televisies) weggenomen. Een schadebedrag is nog niet bekend, omdat nog niet alle benadeelden aangifte hebben gedaan.


Z-5747-2005 Aangehouden wegens zware mishandeling

Een 24-jarige Terneuzenaar is gisteravond in zijn woning aangehouden op verdenking van poging tot doodslag cq. zware mishandeling.
De man wordt er van verdacht een 17-jarige plaatsgenoot, met een schaar, in zijn gezicht te hebben gestoken. De oorzaak van het voorval ligt in de relationele sfeer. De man zit nog vast. Het slachtoffer heeft verwondingen opgelopen aan zijn voorhoofd en neus.

Z-5748-2005 Aangehouden naar aanleiding van vechtpartijen
Naar aanleiding van diverse vechtpartijen in het centrum van Hulst, in de afgelopen weken, is een 22-jarige man uit Hulst aangehouden.
De man werd vanmorgen vroeg, op last van de officier van justitie, aangehouden in zijn woning. Hij is overgebracht naar het huis van bewaring in Middelburg waar hij, mogelijk, nog enige tijd zal verblijven. (Hij is in verzekering gesteld) De man zou in de nacht van 30 op 31 juli jl. een 21-jarige plaatsgenoot verwond hebben tijdens een vechtpartij. In de nacht van 12 op 13 augustus zou hij eveneens een vechtpartij hebben veroorzaakt waarbij gewonden zijn gevallen. Bij de vechtpartijen waren nog meer personen betrokken. Deze zijn al eerder aangehouden en verhoord geweest. (Deze zijn al in vrijheid gesteld)

O-5749-2005 Auto vernield, Goes
Omstreeks middernacht is een autoruit vernield van een geparkeerde auto aan de Heernisseweg in Goes.
Een schadebedrag is nog niet bekend. De ruit werd ingegooid.

W-5750-2005 Diefstal uit auto, Middelburg
In de Vrijlandstraat is vanmiddag ingebroken in een geparkeerde auto.
Uit de auto zijn een gsm en een portemonnee weggenomen. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 17.45 en 17.55 uur vanmiddag.
Ook een geparkeerde auto aan de Traptoren in Middelburg is het doelwit van inbrekers geworden. Tussen 22.00 uur gisteravond en 14.00 uur anmiddag zagen dieven kans om uit de auto de radio weg te nemen.

W-5751-2005 Stille tocht verloopt rustig
In Middelburg werd vanavond een stille tocht gehouden voor de 21-jarige Middelburger die maandag werd doodgestoken.
De tocht begon op de Dam in Middelburg en de deelnemers zijn, door de binnenstad, naar de plek des onheils gelopen. Op de Seisbinnenbrug werden, door de naar schatting 300/400 deelnemers, bloemen en vlaggen neergelegd. Ook werd er gebeden en er werden toespraken gehouden. De tocht is verder zonder incidenten verlopen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.