Gemeente Culemborg

Persbericht

24 augustus 2005

--Persbericht onder embargo tot 25 augustus 19.00 uur--

Zilveren stadsspeld voor mevrouw A. Lub

Donderdag 25 augustus 2005 ontvangt Adriana Lub een zilveren stadsspeld van wethouder Willem Jan Stegeman vanwege haar enorme inzet voor de Volksuniversiteit Culemborg. Mevrouw Lub was de stuwende kracht en initiator achter de oprichting van de Culemborgse volksuniversiteit in 2000.

Bij de oprichting van de volksuniversiteit was Adriana Lub voorzitter. Ook organiseerde zij in die periode veel activiteiten en cursussen. Ze was bovendien zeer nauw betrokken bij de verhuizing van de Dahliastraat naar wijkgebouw de Salaamander. Inmiddels is de volksuniversiteit niet meer weg te denken uit Culemborg. Dit is zeker te danken aan alle inspanningen en de enorme hoeveelheid tijd die Adriana Lub aan De Nieuwe Doelen besteedde. Donderdag 25 augustus viert Volksuniversiteit Culemborg haar eerste lustrum. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst neemt mevrouw Lub afscheid als vrijwilliger bij de volksuniversiteit.

In 1990 richtten een aantal vrijwilligers stichting De Nieuwe Doelen op. Tien jaar lang werden diverse activiteiten en cursussen aangeboden in de Dahliastraat. Met de verhuizing van De Nieuwe Doelen naar wijkgebouw de Salaamander groeide de animo voor de cursussen. De stichting zocht daarop aansluiting bij de Nederlandse Bond van Volksuniversiteiten. Op grond van het gevarieerde programmaaanbod en de doelstellingen daarachter, werd de stichting toegelaten tot deze bond. Dit resultaat werd bereikt door de jarenlange inzet van veel vrijwilligers. Ook nu nog draait de hele organisatie op de inzet en betrokkenheid van enthousiaste vrijwilligers.

EINDE PERSBERICHT