Gemeente Culemborg

Persbericht

DATUM 25 augustus 2005

Spreiding koopzondagen in Culemborg

Het college van B&W van de gemeente Culemborg heeft een nieuwe regeling voor de koopzondagen in Culemborg vastgesteld, waarin gebruik gemaakt wordt van zogenaamde deelgebieden. Met deze nieuwe regeling heeft het college meer mogelijkheden om tegemoet te komen aan de wensen van ondernemers. Dit kan doordat het college in de nieuwe regeling gebruik maakt van deelgebieden en de koopzondagen per deelgebied vaststelt. De drie deelgebieden zijn de binnenstad, Pavijen en overige gebieden, zoals de woonwijken.

De gemeente Culemborg kent tien koopzondagen. Vier daarvan staan al vast voor de hele stad. Deze koopzondagen zijn op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag.

De overige zes koopzondagen kunnen de ondernemers jaarlijks per deelgebied aanvragen. Dit betekent dat bedrijven en winkels nu niet meer automatisch in heel Culemborg tegelijkertijd open zijn op een koopzondag. Een ondernemer krijgt overigens per deelgebied nog steeds maximaal tien koopzondagen, maar heeft nu wel meer mogelijkheden om te beslissen welke koopzondagen hij wil.

De koopzondagen voor de drie deelgebieden zijn voor de rest van dit jaar als volgt:

De binnenstad: 18 september en 4, 11 en 18 en 26 (Tweede Kerstdag) december.

Pavijen: 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 en 26 (Tweede Kerstdag) december.

Overige gebieden: 6, 13, 20 en 27 november, 4 december en 11 en 26 (Tweede Kerstdag) december.

EINDE PERSBERICHT